Punca demam..

Assalamualaikum.. Fiza MC hari nie gara-gara manusia tak bertanggungjawab semalam.. bukan nak merungut di blog dan bukan nak disalahkan takdir kerana sakit tetapi disebabkan kejadian semalam Fiza sakit tekak dan demam hari nie.. 
google image
Ikutkan ini kali kedua Fiza lihat manusia ini merokok beramai-ramai di dalam bilik pejabat dia.. Kalau bos Fiza, Fiza tak kisah langsung sebab bilik dia ada alat ventilation dan juga tingkap.. siap kipas dan air cond lagi.. tutup kisah bos Fiza yang tiada kene mengena dengan kisah nie...
Nie story orang lain.. Bilik dia nie tiada tingkap, diluar pulak ada workplace Fiza dan staf lain... Merokok tanpa mempedulikan orang lain, beramai-ramai masuk bilik pejabat dia cerita hal kerja.. tutup pintu dan merokok.. bila buka pintu, automatik asap dalam bilik tu keluar.. 
Pejabat guna aircond... Asap rokok berlegar dalam ruang pejabat.  Nak tegur agak berpangkat, karang dituduh kurang ajar..  siapa yang berani tegur..? Padahal boleh je merokok kat luar, tetapi kenapa perlu berperangai sedemikian.. 
Yang jadi mangsa, Fiza.. Sangat-sangat menguji kesabaran.. Fiza dah makan ubat harap dapat kembali kerja esok..  Fiza nak rehat.. tekak Fiza memang sakit sangat..
-__- 
google image

Post a comment

26 Comments

  1. sakit hati dengan orang macam tu kan...macam takde tempat lain nak merokok...get well soon fiza..

    ReplyDelete
  2. merokok dlm office ke??hrp je berpngkt...

    ReplyDelete
  3. memang benci dengan rang yang penting kan diri macam ni..hisshh!
    x sukanya dengan asap rokok..!kan dah teremo..hihii
    kak fiza take care :)

    ReplyDelete
  4. Aduh menyakitkan hati kan dengan sikap orang sikap yang tak bertanggungjawab macam tue.. apapun farah doakan fiza cepat sembuh k..

    ReplyDelete
  5. cian fiza. get well soon ye.

    kita as passive smoker lebih bad effect kita dapat daripada orang yang actually smoking.

    ReplyDelete
  6. akak paling tak suka orang merokok kat depan akak.. macam biadap pun ada sebab tak hormat orang lain..

    kasihan fiza.. semoga fiza cepat sembuh..

    ReplyDelete
  7. allah...
    at least bos tu ada alat tu kan. haih.
    Get well soon kak fiza.
    Tak memasal dah demam :(

    ReplyDelete
  8. salam. semoga cepat sembuh kak :)
    btw menabung libresse kat sini ..

    ReplyDelete
  9. kalau kita pon mmg sakit hati...get well soon :)

    ReplyDelete
  10. paling pantagla lya kalau org merokok dlm aircond..huhh.harap fiza cpt sembuh ya

    ReplyDelete
  11. merokok dalam ofis - macam takde manners je orang tu. sabar ye fiza, moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  12. Syafakillah fiza. Moga allah beri kesembuhan in shaa Allah. Tabah yaaa. Pantang dengan org yg merokok tak kena tempat. Sedih dgn sikap segelintir masyarakat. Hurmm

    ReplyDelete
  13. sama la kat offce ni, dah ada notis -No Smoking-this area ., xfhm jugerrr,... aduiii, bila balik jer, satu pakaian bau rokok... -_-

    btw, cpt sembuh ok =D

    ReplyDelete
  14. Kesain Fiza..Kita pun cukup sensitif denagn bau rokok..silap-silap boleh muntah..

    ReplyDelete
  15. Ya Allah. Saya pun tak suka orang macam ni. Tak sensitif langsung. Moga sembuh cepat ya kak :)

    ReplyDelete
  16. erm.....mmg teruk...saya pun skit tekak n demam...alhamdulillah beransur pulih....moga cepat sembuh ya:)

    ReplyDelete
  17. alahai..blh palk dorang wat mcm tu kan? eshh..esh..tak hiraukan perasaan org langsung mereka ni..

    ReplyDelete
  18. Take care fiza. Fiza memang sensitif ea dgn asap2 sume ni? Makan ubat yang doktor bagi. Moga cepat sembuh ^^

    ReplyDelete
  19. Get well soon, Fiza...
    ^__^

    ReplyDelete
  20. Kalo asap rokok mix ngan ekon.. mmg penin.. zara pob bru sehat dr demam.. huhu

    ReplyDelete
  21. Mungkin boleh minta tolong staf yang rapat dengan sidia tue... tegurkan sikit.. untuk kebaikan bersama...

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum...fiza,

    Moga cepat sembuh yer..

    mselim3

    ReplyDelete