Find us on Facebook

KEKAL SIHAT DENGAN RANGKAIAN PRODUK KESIHATAN SEMULA JADI HERBALMEDS DARI BIO-LIFE

Pelihara Kesejahteraan Anda dengan Ubat-ubatan Herba
 dari Sumber Semula Jadi


Samada ianya adalah untuk mengurangkan kesakitan, isu berkaitan putus haid atau demam mahupun selsema biasa – rangkaian produk kesihatan semula jadi Herbalmeds dari BiO-LiFE boleh membantu. BiO-LiFE, salah satu syarikat penjagaan kesihatan terkemuka di Malaysia dengan pelbagai produk kesihatan yang berkualiti, berdasarkan ujian secara saintifik, kini menawarkan produk daripada sumber semula jadi dan herba sebagai solusi untuk masalah mereka.

Rangkaian produk Herbalmeds oleh BiO-LIFE

Herbalmeds memberikan pengguna pelbagai pilihan untuk produk dengan bahan asas semula jadi termasuk produk untuk mengatasi demam dan selsema, meredakan kesakitan serta simptom berkaitan putus haid. Terdapat juga penambahan dalam rangkaian produk mereka, iaitu: Urocran untuk melancarkan pembuangan air kecil, Articap untuk masalah pencernaan dan Grape Seed Extract bagi melancarkan peredaran darah.

Rangkaian produk kesihatan semula jadi 
Herbalmeds dari BiO-LiFE


Menggunakan sumber bahan mentah yang berkualiti merupakan keutamaan kepada Herbalmeds di mana ia juga adalah matlamat jenama tersebut – termasuk berkongsi kebaikan produk herba semula jadi di samping membantu orang ramai untuk kekal sihat.

Chee Swee Rin, Ketua Pemasaran di BiO-LIFE Malaysia berkata, “Bidang perubatan herba di Malaysia sedang berkembang pesat. Melihat kepada kepelbagaian dalam perubatan tradisional dalam kehidupan kami yang berbilang kaum dan budaya, industri perubatan berasaskan herba - juga dikenali sebagai produk nutraseutikal. Terdapat juga permintaan untuk produk bersumberkan bahan semula jadi daripada pengguna untuk keperluan mereka.”

Articap

CurcurePhyto

Bahan semula jadi sememangnya telah lama relevan dalam perubatan untuk penyakit biasa yang terdapat dalam resepi ubat-ubatan sejak berdekad lamanya, dan telah diwarisi dari generasi ke generasi. Dr Annaletcumy Loganathan, Pembantu Profesor di Bahagian Sains Kesihatan Bersekutu (Allied Health Sciences) di Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) – yang sedang mengkaji profil bahan semula jadi secara mendalam, amat menitik beratkan tentang kepentingan sumbangan dan kaitan penemuan saintifik bahan-bahan ini dalam perawatan penyakit.

Dr Annaletchumy menambah, “Bahan-bahan yang dijumpai melalui alam semula jadi, seperti articok atau anggur, mengandungi sebilangan besar nutrien dan vitamin. Sebagai penyelidik, saya percaya ujian klinikal adalah penting untuk menghasilkan data yang boleh dipercayai serta kesahihan ke atas kebaikan bahan semula jadi ini. Bahan yang biasanya boleh diperolehi di rumah seperti kunyit dan sebatian paling aktifnya iaitu, curcumin — mempunyai banyak kebaikan untuk kesihatan yang telah diuji secara saintifik dalam penyelidikan kami.”

Urocran

Grape Seed Extract

Produk Herbalmeds menggunakan bahan asli daripada alam semula jadi yang telah diuji secara saintifik dapat meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh badan. Sebagai contohnya, CurcurePhyto yang ditemui di dalam kunyit adalah bahan semula jadi utamanya. CurcurePhyto juga telah diuji secara klinikal dan ia didapati boleh melegakan kesakitan.

Dihasilkan oleh biji anggur yang baik

Bantu memperbaiki perjalanan darah

“Ambil produk kami sebagai contoh – Urocran untuk masalah berkaitan pembuangan air kencing, diperbuat daripada buah kranberi sebagai bahan utama. Melalui kajian klinikal, manfaat sumber asli ini menguatkan lagi keyakinan untuk jenama kami mempelopori bidang perubatan menggunakan bahan dari alam semula jadi. Kami memahami keperluan pengguna yang ingin sihat secara semula jadi, dan yang paling penting – untuk merawat penyakit mereka dan di sinilah Herbalmeds memainkan peranan untuk memenuhi keperluan itu,” ujar Swee Rin lagi.

Echinax

Femosa


Senarai lengkap rangkaian produk Herbalmeds termasuklah*:
 1. CurcurePhyto – mengandungi kunyit, yang terkenal untuk melegakan kesakitan
 2. Urocran – diperbuat daripada kranberi, untuk melancarkan pembuangan air kencing.
 3. Femosa – mengandungi herba yang dipanggil ‘cohosh’, yang melegakan simptom putus haid.
 4. Echinax – mengandungi herba ‘echinacea’, untuk melegakan demam atau selsema biasa.
 5. Grape Seed Extract – dihasilkan oleh biji anggur yang baik untuk memperbaiki perjalanan darah.
 6. Articap - mengandungi articok, yang dikenali untuk menggalakkan sistem pencernaan yang sihat.
Rangkaian produk Herbalmeds oleh BiO-LIFE adalah ubat-ubatan tradisional yang berdaftar dan dijamin Halal. Produk-produk ini boleh diperolehi di semua farmasi terkemuka seluruh negara dan secara atas talian. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://biolife.com.my/product-category/herbalmeds/.

*Sila dapatkan butiran lanjut tentang produk-produk ini di lampiran yang disediakan.


Ini adalah iklan produk tradisional. KKLIU 2780/2022. Sah sehingga 31 Disember 2024.




Post a Comment

2 Comments

 1. tak pernah try lagi brand ni, rasa macam nak cuba biji anggur dengan urocran tu

  ReplyDelete
 2. ptt sihat sokmo..ini rahsia dia..:)

  ReplyDelete