Melihat keindahan Tasik Banding dan pekena Nasi Kerabu best in the world

Assalamualaikum.. seperti dijanjikan, Fiza akan updatekan perjalanan Fiza balik ke kampung famili mertua di Kelantan... Kali nie kami pulang tuk bawa ma dan abah makan angin... kami merancang untuk ke Kuala Terengganu tetapi singgah tidur sehari di Tanah Merah Kelantan untuk ambil ma, abah dan famili adik ipar.. Persiapan untuk penginapan dah kami buat sebulan awal.. Harap percutian keluarga pada akhir tahun 2013 memberi kebahagian buat kami sekeluarga.

Kami pulang ke kampung pada 28 Disember 2013 ikut Gerik  laluan highway Plus.. Bertolak jam 10 pagi.. Bila lalu Gerik akan lalu Hutan Belum, Tasik Banding.. sebelum nie mmg dah banyak kali lalu tetapi tak pernah singgah.. kali nie kami singgah sebentar untuk sejukkan kereta.. sambil2 tu ambil gambar sekeliling.




Tiba di kampung pukul 5 petang.. alhamdullillah perjalanan kami lancar dan kami disambut oleh ma dengan nasi kerabu... Nasi kerabu yang ma buat memang yang terbaik Fiza pernah makan.. mungkin sebab masakan air tangan ibu kan.






Bila buat entry nie terasa lapar bila teringat nasi kerabu.. Lepas makan kenyang, kami sembang-sembang sbb banyak mende nak diceritakan dengan famili bila dah lama tak balik kampung.. time nie Fiza tak sabar nak tunggu anak buah dari kota bharu.. sebab esok kami akan bertolak ke Kuala Terengganu bersama-sama.

Post a comment

10 Comments

  1. dapnye nasik kerabu...sy memang suka sgt ni...

    ReplyDelete
  2. salam fiza..seronokkan balik kg..

    ReplyDelete
  3. wah..rasa complete nasi kerabu tu dengan solok lada... sedapnya fiza...

    ReplyDelete
  4. Sedap nasi kerabu! Tapi selalu rasa yang jual dekat pasar malam atau bazar ramadhan je. Tak rasa yang original. Ni mesti pure kan rasa dia ^^

    ReplyDelete
  5. Nasik kerabu yg sgt sedap...dulu sllu ke klntan..mkn2..laksam..mmg best..

    ReplyDelete
  6. saya memang peminat nasi kerabu..hari2 makan pun boleh! hehehee..start belajar mkn masa zaman U dulu..sampai skrg,terus jd fav food :)) tp nasi kerabu idaman saya kat pasar mlm rmh saya ni..ya allah, teringin terus..haha :D

    ReplyDelete
  7. Huh nasi kerabu...teringin pulak hu..pekena ngan solok lade + jeruk bawang putih puuuuuhhhh terangkat

    ReplyDelete
  8. wah nasi kerabu, Tapi saya tak makan sayur sangat so kureng sikit lah nak makan nasi kerabu ni. Hehehe dah lama tak makan nasi kerabu

    ReplyDelete
  9. sedapnye kasi kerabu.teringat ibu tb yg peminat tegar nasi kerabu...xboleh dipisahkan hehehe

    ReplyDelete