Restoran Arabian Mandy, Sg. Petani Kedah

Assalamualaikum.. wah lame nye nk update cerita yang dah berkurun nie kan.. Fiza nak habiskan story perjalanan yang banyak memberi kesabaran pada Fiza.. memandangkan story nie pun dah lamer.. malas dah nak ungkit2..
Hari kedua kami menginap di Hotel Nuriz Palace.. Hotel mmg sgt selesa dan boleh dikatakan bertaraf 4 bintang tetapi harga yang kami dapat waktu tu boleh dikatakan diskaun 50%.. mungkin rezeki kami waktu tu..
Nuriz Hotel..
hiasan dalaman mmg terbaek..
berkonsepkan english design...
~fiza~
Pada waktu malam pula, kawan kami bawa kami ke Restoran Arabian Mandy salah satu restoran nasi arab terkenal kat Sg. Petani nie.. Fiza tak pernah makan nasi arab tapi bila dah rasa Fiza tak berapa minat dengan cara masakan daging kambing yang dihidangkan.. tetapi kuah kari dan ayam mmg sedap.. tak sesuai dengan tekak kot..
Restoran Arabian Mandy
Barbican.. minuman yang tak dpt kat mana2..
Dorang nie la yang bawa kami ke sana...
Member kami si Mus dan Mat.. yang lagi dua wife dorg...
hiasan dalam restoran..
Nasi Arab Ayam dan Kambing 
berserta teh o ais limau...

Post a comment

16 Comments

  1. bestnye jalan2 ye fiza ^^ fae jalan2 around campus je sambil usung assignments segala huhu -.-

    ReplyDelete
  2. nampak menarik hotel tu fiza..

    ReplyDelete
  3. geram jer kan fiza klu bercuti pastu ada yang bikin panas.. neway, jadikan pengajaran .. :)

    ReplyDelete
  4. bestnya bercuti, cantik hotel nuriz palace tu fiza :)

    ReplyDelete
  5. wah beznye kak fiza berjln bersm yg tersyg
    cantik la view sana
    barbican..tringin nak rasa..unik

    ReplyDelete
  6. waa... bestnya... sakan korang berjalan berdua ek..

    ReplyDelete
  7. Kedai2 arab je yg slalu jumpa barbican tu kan? hehe

    ReplyDelete
  8. mcm bes ja lembah bujang tu. liya dekat pon xpernah smpai lagi. tanjung dawai pon bru sekali ja pegi.. hehe

    ReplyDelete
  9. cantiklah hiasan dalaman dia.. xmcm kat sp.. mcm kat overseas je..

    ReplyDelete
  10. comel2 ya la orang dalam gambar ni :)

    ReplyDelete
  11. terima kasih Kak Fiza buat entry ni. Untuk pengetahuan akak, saya belum lagi jejak kaki kat kedah. At least, lepas ni adalah sikit pengetahuan pasal tempat-tempat menarik kat Kedah.

    ReplyDelete
  12. bestnya nuriz palace tu. mesti best jalan2 kan. hehehe. lama dah nih tak pergi penang padahal dekat saja. SP baru saja pergi. :D

    ReplyDelete
  13. masakan arab banyak menggunakan rempah ratus.. menarik tengok lembah bujang tu fiza..

    ReplyDelete
  14. nmpak dah mcm kt ngara luar plak..mendung je cuaca =) best btol kalau dpat jenjalan cmni..hobi melancong ke??

    ReplyDelete