Find us on Facebook

Vits Noodle menjadikan “Superwomen” Kini Lebih senang nak uruskan masa

Assalamualaikum. Kalau bercerita mengenai pengurusan masa Fiza memang seorang mama dan juga bekerja sepenuh masa. Setiap hari rutin harian hantar anak ke tadika, kemudiannya ke nursery dan terus ke pejabat. Bukan hendak mengeluh tetapi itulah pengorbanan seorang ibu kepada anak-anak.

Masa memang sangat terhad dan kadang-kadang bila balik kerja, rumah perlu diuruskan, makanan perlu disediakan. Mujur ada Vits Noodle yang mana sekali sekala memang sangat membantu Fiza dalam penyediaan makanan untuk kami sekeluarga. 

Terima kasih Vits Noodle 

Jenama Vits Noodle sebenarnya telah lama bertapak di Malaysia. Sejak zaman kanak-kanak lagi emak Fiza juga selalu masakkan kami mee goreng dengan menggunakan Vit's Instant Noodle yang mana mee tersebut hanya perlu dicelur dengan air panas dan kemudiannya digoreng dengan air tangan mak sendiri. Memang sedap dan berebut kami adik beradik makan. 

Bihun Segera dengan perisa Ketam 

Bihun segera dengan perisa Sayuran 

Vits Noodle adalah pengeluar mi segera yang ditubuhkan sejak tahun 1975. Mereka bermula sebagai small trading house yang membekalkan mi segera halal dan mereka mengembangkan dan memperluaskan produk dari Mee Segera ke Ramen, Udon dan baru-baru ini ihun Sup Ketam Pedas. Mereka juga berbangga untuk mengumumkan sebagai "Produk Buatan Malaysia" dan berstatus Halal dari Jakim. 

Kini Vits Noodle mengeluarkan Vit’s Bihun dengan 2 perisa pilihan iaitu Bihun Sup Ketam Pedas dan Bihun Sup Sayuran. 


“Superwomen” Kini Lebih senang nak uruskan masa 

Wanita “Supermoden” zaman kini melambangkan seorang yang Multitasking, mampu bersaing dengan golongan lelaki dalam semua perkara, wanita sebagai seorang anak, seorang isteri, ibu yang penyayang, dan seorang pekerja yang berdedikasi. Seperti Pepatah Melayu ada mengatakan ‘tangan yang menghayun buaian juga mampu menggegarkan dunia. Sekarang, sudah tiada alasan lagi untuk wanita bekerja, dalam masa yang sama menjadi isteri dan ibu, bahkan bakal menjadi yang lebih hebat dari golongan lelaki. 

Namun, untuk merealisasikan semua tugas itu, wanita perlukan bantuan untuk memastikan semua perkara dapat dilakukan dengan baik dan menepati masa. Dengan mempraktikkan tips pengurusan masa yang bijak, pemilihan makan dan bantuan anda sebenarnya mampu untuk bekerja dalam masa yang sama mampu menguruskan keluarga dengan lebih berdedikasi. 


Menjaga makanan saja tidak cukup kerana perubatan semula jadi memerlukan pendekatan menyeluruh atau holistik yang membabitkan pembersihan badan, ketenangan minda dan rohani. Sama ada membawa faedah atau padah, jangan salahkan makanan kerana kuasa memilih ada di tangan kita dan kita yang bertanggungjawab terhadap tahap kesihatan diri. 

Pemilihan makanan Halal adalah sangat penting. Punca suatu makanan dan minuman itu ada berkaitan dengan sumbernya, cara pemprosesan, premis atau tempatnya. Jika ia berkaitan dengan haiwan, ia hendaklah disembelih mengikut ketentuan Syarak. Manakala haram suatu makanan dan minuman itu, bergantung kepada sumber dan bahannya, cara pemprosesannya dan keadaan premisnya. Misalnya makanan dan minuman yang diproses menggunakan/mengandungi bahan-bahan haram seperti lemak atau daging babi, anjing dan haiwan lain yang tidak disembelih mengikut syarak, darah, arak, najis, racun dan sebagainya. 
Kita dituntut supaya mencari makanan yang halal. Mencari yang halal itu adalah wajib. Maknanya umat Islam disuruh mencari kalau ia makanan dan minuman carilah yang benar-benar halal lagi baik, bersih dan berkhasiat. 

Gaya hidup yang sibuk dipenuhi tugasan pejabat boleh menjadikan anda tidak sempat untuk memasak. Belum lagi cerita bagi orang yang sememangnya pemalas sejak azali. 

Untungnya kita di zaman ini, jika anda lapar, hanya dengan beberapa sentuhan jari diperanti, makanan sedia dihantar didepan pintu termasuk juga makanan segera yang mampu membantu wanita zaman kini untuk menjadi lebih efisyen dalam menjalankan tugas penting hari. 

Melihat kepentingan seorang wanita di zaman yang lebih moden ini, Vit’s telah menghasilkan dan mengeluarkan satu lagi produk makanan yang dapat membantu wanita moden di luar sana yang memerlukan bantuan dari segi masa tanpa menghiraukan faktor kesihatan dan halal. Vit’s Bihun Ketam dalam Sup Pedas telah mendapat sambutan hebat terutamanya kepada golongan wanita yang disebutkan di atas. Bihun Sup Ketam Pedas ini telah dapat membantu ramai wanita di luar sana serta dihasilkan tanpa gluten (sesuai untuk hindar dari alahan), tanpa pengawet serta diperbuat 100% dari beras. Vit’s merupakan kilang mee segera Malaysia yang berstatus Halal Jakim semenjak 12 tahun yang lepas dan berusia 45 tahun. Vit’s sudah bertapak di Malaysia agak lama dan produknya mudah untuk di cari sehinggakan pada yang tiada masa juga masih membeli melalui online platform seperti di Shopee, Lazada, Fave, Superbuy dan banyak lagi. Vit’s juga telah melancarkan kempen “Vit’s Kan Ada” kempen baru-baru ini dan klik link di bawah untuk lebih infomasi. 


Terima kasih. 

Post a Comment

0 Comments