Peraduan Cheesy Game, tak sangka boleh menang

Attention Player O44...
Mugunghwa Kkoci Pieot Seumnida!!!
Lets the game begin!!!!

Assalamualaikum... Masa dapat invitation emel untuk sertai Cheesy Game, memang terasa debaran dia. Terbayang pula movie Squid Game tu. Kalau gagal macam mana? Punyalah terbawa-bawa. Tapi alhamdulillah, rezeki tak salah alamat. 



Peraduan Cheesy Game, tak sangka boleh menang | Peraduan bermula pada Disember 2021 dan keputusan pemenang telah diumumkan pada bulan Februari 2022 yang lalu. Bila dapat panggilan telefon kata kita menang consolation prize, punyalah happy. Tak sia-sia usaha kita walaupun dapat hadiah sagu hati.


Macam mana Peraduan Cheezy Game nie?

Mesti ramai yang tertanya-tanya kan. Bunyi dia masa dapat emel macam nie.. 

"Bagi pihak Fonterra Brands Malaysia, kami menjalankan peraduan yang dibuka kepada influencer terpilih di Malaysia. Cheesy Game dicipta khusus untuk membawa anda kembali kepada makanan yang anda nikmati pada zaman kanak-kanak anda, dengan keseronokan dan kelainan CHEESY!"

Just three steps and stand a chance to win!
  1. Prepare your favourite Malaysian childhood food and by incorporating cheese in the recipe.
  2. Present the food in the lunch box that we will send you in the game kit after registration.
  3. Post the recipe video on your TikTok and/or Instagram Reels and #DairyliciousMY #CheesyGame #MalaysianFood.

Game kit 

PLAYER #044

Untuk game ini ada 2 team iaitu team blue dan team red. Fiza pilih untuk join team blue yang mana penyediaan makanan berkaitan dengan kuih muih atau snek-snek. Rasanya lebih mudah. Almaklumlah bukan senang nak mikir resepi guna cheese nie.

Resipi Popia Carbonara Cheese Tarik

Bahan-bahan:
  1. Kulit Popia
  2. Bawang putih
  3. Sosej
  4. Cendawan
  5. Sos Carbonara
  6. Serbuk Origano
  7. Anchor Unsalted Butter
  8. Anchor Cheedar Cheese Slices

Cara-cara penyediaan boleh view di


Resipi Roti Cheedar Cheese Cheese bersalut telur

Bahan-bahan:
  1. Roti keping
  2. Telur
  3. Anchor Cheedar Cheese Slices
  4. Anchor unsalted butter



Nak tengok cara-cara penyediaan, Fiza dah share link tiktok yer. Jemput view dan follow sekali. Nanti korang komen kat sini kalau dah follow. Fiza akan follow tiktok korang semula. 

Oh ya, saguhati yang Fiza dapat adalah hadiah berupa wang tunai RM500. Syukur alhamdulillah. Banyak juga tu. 


Seronok dapat peluang join contest macam nie. Ada lagi satu contest juga, Fiza join pada masa yang sama tapi tiada rezeki untuk menang. Nanti Fiza akan share kan contest apa itu. Rasanya dah 2 kali join tapi macam something wrong dengan pihak penganjur. Jadi untuk kali ketiga memang Fiza malas nak layan emel penganjur tersebut.

Boleh kata pandai nak ambil free marketing je, hadiah bulan bintang tapi kelaut. Nanti Fiza share yer.. Wassalam. 

#CheesyGame #MalaysianFood #dairyliciousmy 

Post a Comment

0 Comments