Safi Hijabista Bodycare, best dan wangi untuk keselesaan Hijabista di Malaysia

Assalamualaikum. Walaupun dalam tempoh PKP 3.0, Fiza masih lagi perlu ke pejabat kerana Fiza berada dalam sektor essential services. Penjagaan diri di luar rumah memang wajib dipertingkatkan dengan mengikut SOP yang ditetapkan. Begitu juga dengan kebersihan diri. Untuk kekal segar sepanjang hari terutamanya ketika ke pejabat, Fiza akan pastikan untuk sentiasa kekal wangi walaupun berada dalam cuaca panas dan berpeluh.


Safi Hijabista Bodycare, best dan wangi untuk keselesaan Hijabista di Malaysia | Pilihan Fiza untuk tampil segar sepanjang hari adalah dengan mendapatkan rangkaian Safi Hijabista Bodycare terbaharu. Bagi yang selalu membaca blog ini, Fiza sememangnya pengguna tegar produk Safi. 

Ini kerana SAFI adalah jenama Halal terkemuka yang terdiri daripada rangkaian penjagaan kulit, penjagaan diri dan peralatan mandian yang lengkap produk yang dibangunkan secara eksklusif untuk memenuhi keperluan moden wanita dan lelaki muslim.


Rangkaian produk Safi Hijabista Bodycare

Safi Hijabista Bodycare (Safi Bodycare Review) adalah rangkaian penjagaan badan pertama di pasaran khas untuk keselesaan Hijabista di Malaysia. Terdiri daripada deodorant, hand & body lotion dan gel lotion. Dirumuskan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology untuk wanita Hijabista moden untuk kekal yakin, segar dan kelihatan hebat di mana-mana sahaja.


Produk Safi Hijabista dirumuskan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology untuk Hijabista moden tampil kekal yakin dan segar dan kelihatan hebat di mana sahaja. Ia juga mesra kulit kerana terdiri daripada bahan semula jadi untuk memerangi malodour. Paling best adalah teksturnya yang ringan, tidak melekit, cepat penyerapan dan kulit juga dapat bernafas dengan selesa.

Safi Hijabista Bodycare terdiri daripada :

a. Antibacterial Deodorant Roll On
b. Antibacterial Deodorant Spray
c. Aqua Gel Lotion
d. Soothing Gel

Set lengkap Safi Hijabista Bodycare


a. Antibacterial Deodorant Roll On

Deodoran antibakteria berfungsi yang berkesan perlindungan dengan faedah penjagaan kulit. Diformulasikan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technologi dengan perlindungan 48 jam. Dengan aplikator mudah luncur menjadikan sapuan deodoran lebih sekata dan selesa selepas pakai.

 Antibacterial Deodorant Roll On


Terdapat dalam 3 varian:
  • Healthy White – Apricot & Pearl Powder
  • Dry Fresh – Aloe Vera & Cucumber
  • Soft & Smooth – Shea Butter & Almond Oil
7 Pro Action:
  • Anti Bacterial
  • Anti Odour
  • Anti Sweat
  • Anti Skin Stress
  • Anti Irritation
  • Anti Stains
  • Anti Stickiness

b. Antibacterial Deodorant Spray

Deodoran antibakteria berbentuk spray memang pilihan Fiza. Ia berfungsi secara berkesan dalam memberi perlindungan dengan faedah penjagaan kulit. Diformulasikan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology dengan perlindungan 48 jam. Ia juga cepta kering menjadikan si pemakai selesa dan segar serta merta.

Antibacterial Deodorant Spray

Terdapat dalam 3 varian:
  • Healthy White – Apricot & Pearl Powder
  • Dry Fresh – Aloe Vera & Cucumber
  • Soft & Smooth – Shea Butter & Almond Oil
7 Pro Action:
  • Anti Bacterial
  • Anti Odour
  • Anti Sweat
  • Anti Skin Stress
  • Anti Irritation
  • Anti Stains
  • Anti Stickiness

c. Aqua Gel Lotion

Gel ringan yang menghidrat kulit dengan faedah penjagaan kulit dan diformulasikan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology. Formulasi ringan yang menyegarkan, Tidak melekit dan penyerapan juga pantas.

Aqua Gel Lotion

Terdapat dalam 2 varian:
  • Soothing Fresh (Aloe Vera) – Soothes & Calms Skin
  • Radiant Fresh (Pomegranate) – Repairs & Brightens Skin
7 Pro Action:
  • Rejuvenates dry skin
  • Restores hydration
  • Retains skin softness
  • Refreshing aqua sensation
  • Relieves skin stress
  • Revitalises skin
  • Reduces appearance of fine lines

d. Soothing Gel

Gel ringan yang menghidrat kulit dengan penggunaan pelbagai fungsi. Apa yang Fiza suka, gel nie memang wangi sangat. Diformulasikan dengan 7 Pro Action & Scent Care Technology, diuji secara dermatologi dengan 100% Natural Actives. Formulasi ringan yang menyegarkan, menjadikan ia tidak rasa melekit dengan penyerapan pantas.


Soothing Gel

Terdapat dalam 2 varian:
  • 100% Natural Aloe Vera – Soothes, Refreshes & Hydrates Skin
  • 100% Natural Pomegranate – Soothes, Refreshes and Brightens Skin
7 Multi-function:
  • Skin redness
  • Cracked heel
  • Flaky / Peeling skin
  • Irritated skin
  • Aftershave
  • Hair treatment
  • Body moisturizer

Safi Hijabista Bodycare x Tudung Ruffle

Tudung Ruffle adalah jenama terkemuka dalam tudung bawal. Mereka pakar dalam reka bentuk tudung bawal dengan fokus unik pada inovasi dan improvisasi. Mereka masih bekerjasama dengan Safi, sebelum ini dengan Safi Supa dan kali ini untuk rangkaian Safi Hijabista Bodycare.


Edisi terhad, cantik dan ekslusif

Mudah dipakai dan cantik terletak

Suka sangat dengan Tudung Ruffle sekarang nie


Sertai Peraduan Momen Yakin #Hijaboleh

Peraduan berlangsung di seluruh negara bermula Julai dan korang berpeluang untuk memenangi IPhone12 home dan banyak lagi harga menarik!

Cara penyertaan yang mudah di mana peserta hanya perlu menunjukkan momen mereka yang paling aktif dan yakin dalam gambar dan berkongsi di Instagram.


Tampil segar dan wangi dengan Safi Hijabista Bodycare 

Semua rangkaian Safi Hijabista Bodycare telah diuji secara klinikal & dermatologi, bebas dari paraben, alkohol, pewarna, minyak mineral dan ujian haiwan. Dibuat dengan bahan semula jadi terbaik yang memenuhi syarat Syarak dan disahkan oleh JAKIM.


Info lanjut layari Instagram @SafiMalaysia 
Untuk pembelian boleh beli terus di Shopee Safi Official Store  

@SafiMalaysia @tudungruffle
#SafiHijabista #Hijaboleh

Post a Comment

9 Comments

  1. Tak sabar nak cuba produk baharu hibjabista bodycare dari safi nih menarik sangat

    ReplyDelete
  2. Kite suka sgt dgn aqua gel lotion sbb wangi!

    ReplyDelete
  3. Cantik packaging Safi Hijabista Bodycare npk menarik

    ReplyDelete
  4. Bagus safi ada keluaran utk wanita berhijab tp dlm mse sama boleh berstylo juga

    ReplyDelete
  5. Produk penjagaan diri Safi Hijabista Bodycare ni nampak menarik. Kat rumah Shad pun bnyk juga pakai Safi.

    ReplyDelete
  6. Boleh lah kekal aktif lepas ni. Tak risau dah dengan isu bau badan semua kan.

    ReplyDelete
  7. Best produk ni mmg wangi, dh pakai

    ReplyDelete
  8. This Safi Hijabsta bodycare kit memang complete dan bagus untuk penjagaan diri

    ReplyDelete