Bercuti di Cameron Highland : Menikmati Strawberry Waffle di Big Red Strawberry Farm, Cameron Highland

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. Alhamdulillah, hari ini Fiza dah dapat pergi kerja walaupun kaki masih sakit.. masa naik tangga hanya tuhan je yang tahu.. harap sangat sakit nie tak berpanjangan..

Bulan November nie mst ramai yang merancang nak ke Cameron Highland kan.. bawa anak2 yang cuti sekolah.. kebetulan sekarang nie musim hujan dan cuaca memang lebih sejuk.. jangan lupe bawa baju sejuk..

Fiza pergi nie pada bulan September lepas.. lambat sikit updatenye...Tujuan nak cari Strawberry waffle.. jauhnye nak makan waffle.. cari punye cari, google.. rupanya ada kat Brinchang, 5 minit jalan kaki dari hotel tempat Fiza menginap..Nama tempat Big Red Strawberry Farm..

Big Red Strawberry Farm

Big Red Strawberry Cafeteria

Lepas berjalan kaki hampir 10 minit, sampai la di kafeteria Big Red.. kene beratur panjang pula..kalau tengok pada menunya, rasa macam nak makan semua... tapi niat nak makan strawberry waffle perlu diutamakan...

Menu Big Red Strawberry Farm

Strawberry Waffle

Butter Cake with vanilla ice cream

Strawberry Sundae
Dekorasinye pun nampak menyelerakan.. bila rasa memang sedap tak terkata..

Strawberry Ice-cream aka ais krim Malaysia..

Rugi kalau ke Cameron Highland tak menikmati menu2 nie tau.. lepas ni korang boleh cube.. harga pun sangat berpatutan.. 

Wassalam.

Post a comment

12 Comments

  1. Jauh betul tu nak makan strawberry waffle tu... Hik hik hik...

    ReplyDelete
  2. seronoknya jalan jalan cameron :)

    ReplyDelete
  3. pergi dah 2 3 kali..tp lom pnh mkn lagi bnde2 gini

    ReplyDelete
  4. Eh kenapa tak tahu pun ada makanan best mcmnie masa pi cameron hari tue.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Wah, istimewa rupanya strawberry waffle tu ^-^

    ReplyDelete
  6. sedappnyaaa fiza.. lama dh tak pegi cameron

    ReplyDelete
  7. Wah..macam best jer.. Aritu g sne mkn strawberry coklat, sdp jgak..

    ReplyDelete
  8. nampak sedap strawberry waffle ni...tapi Diana tak pernah dan makan pun Fiza...hehe...

    ReplyDelete
  9. Sedapnye fiza..
    nnt bila g sne iza pun nak try..
    Thanks for the info. .
    blogwalking

    ReplyDelete
  10. ni betul punya mengidam ni..sy tak try lagi waffle ni, tapi aiskrim strawberry wajib dalam sejuk-sejuk tu..hihi

    ReplyDelete
  11. tapi kat big red ni boleh tahan panjang beraturnya...hihi

    ReplyDelete
  12. wah..seronoknya..teringat pula masa honeymoon dulu..hihi..

    ReplyDelete