K-Drama Review : Jang Ok Jung

Cm biase sape yg lyn cite korea, mlm nie Jang ok jung kt One HD jam 2100.. citenye mmg menarik dan berkisahkan zaman Dinasty Joseon.. 


Jang ok Jung

Sinopsis :
Siri drama Jang Ok-Jung (Kim Tae-Hee), yang juga dikenali sebagai Lady Jang Hui-Bin, salah satu gundik raja yang paling terkenal dalam Dinasti Joseon. Beliau memulakan kerjaya sebagai seorang wanita istana yang dijahit pakaian sebagai pereka fesyen masa itu.
Pakaian buatan tangan beliau menjadi sangat popular dan permintaan. 

Pada zaman remaja, dia belajar bagaimana untuk menjahit di kedai linen Madame Jung Kang. Pertemuan pertama Jang Ok-Jung bersama Putera Mahkota Lee Soon ketika dompetnya dicuri dan Putera Mahkota datang untuk membantu beliau. Mereka menghabiskan masa bersama-sama ketika mengambil perlindungan daripada hujan. Putera Mahkota Lee Soon jatuh cinta dengan Jang Ok-Jung itu. 

Lepas tu mereka berpisah untuk masa jangka yang lama sehingga dewasa.



 Kim Tae-Hee


Yoo Ah-In

Lee Sang-Yeob

So kalau nk th lebih.. ngk la cite nie.. mmg best dan romantik sgt.. tp babak2 org jahat mmg bykla.. klu x tahan mmg ly jd sakit hati ngk cite nie..

Post a comment

3 Comments

  1. pelakon wanita tu GF rain kan

    ReplyDelete
  2. yup..dgr cite sbb kn dorg bercinte pastu rain kn dlm khidmat negara skrg, dorg kuar dating syp2 pastu pic kne amek.. so dye x ly lps dr khidmat negara lg..

    ReplyDelete
  3. berkali dah tgk...tgk nangis tgk nangis...sepadan sangat...upset la sejarah joseon mmg endingnya jang hui bin mati...sejarah sebenar lady jang ni jahat tp cinta raja terhdapnya memang benar dr segi sejarah dan drama...xde gundik lain pernah jd ratu slps lady jang mati...manusia zaman dulu dlm istana mesti berusaha keras utk hidup di zaman penuh kasta dan perhambaan...kita xtau mengapa lady jang jdi jahat...dan kita xtau apa ada dlm hti raja suk jong dlu...panjang karangan sy....hi..sy ibu kepada 3 org anak...😃

    ReplyDelete