Pengalaman menginap di Prestige 3 / P3 Residence, Balik Pulau, Pulau Pinang

09:00

Nota : Review ini tidak ditaja oleh mana-mana pihak dan ianya ikhlas dari hati. Pemulis berniat untuk berkongsi pengalaman yang telah dilalui supaya ia dapat dikongsi bersama pembaca. Segala kos yang terlibat dalam penulisan adalah ditanggung oleh penulis sendiri.

Assalamualaikum. Lama Fiza tidak review hotel atau mana-mana penginapan. Ini ada satu homestay yang kami menginap sewaktu beraya di Balik Pulau, Pulau Pinang baru-baru ini.


Pengalaman menginap di P3 Residence, Balik Pulau, Pulau Pinang | Untuk keselesaan kami sekeluarga semasa beraya, kami mengambil keputusan untuk menempah sebuah homestay yang terletak di Jln Kuala Jalan Baru, Kampung Jalan Baru, Balik Pulau selama 3 hari 2 malam. Homestay yang sangat strategik untuk kami beraya di rumah saudara mara. Kami pilih homestay sebab lebih luas dan selesa berbanding hotel. (sumber - sukamakanjalan.blogspot.com)
Kemudahan yang disediakan dalam homestay sangat lengkap dan seperti berada di rumah sendiri. (Dawaibesi.com) Sewa juga sangat murah. Caj yang dikenakan adalah mengikut bilik yang diambil. RM 100 untuk satu bilik dan homestay mempunyai 3 bilik.


Semuanya lengkap, ada seterika dan papan seterika, dapur memasak, pinggan dan cawan, televisyen, toiletries dan ada juga mesin basuh. Bilik pula disediakan dengan katil bersaiz Queen dan sangat selesa.


Keseluruhannya kami sangat berpuas hati dan sangat berbaloi. Cuma siaran televisyen tidak disediakan dan perlu menggunakan internet sendiri jika hendak menonton. Tapi kami tidak kisah kerana kami pun akan beraya untuk 2 hari dan tidak sempat untuk menonton tevisyen.

Selesa dan homestay juga sangat luas untuk anak-anak kami. Fiza sangat mengesyorkan untuk korang menginap di sini kalau korang hendak berjalan-jalan di Balik Pulau, pilih Prestige 3 Homestay. Mesti korang akan berpuas hati.

Wassalam.

You Might Also Like

1 kitty baik hati komen


Pa&Ma Jan 2016

Pa&Ma Jan 2016
Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Apr 2016

Pa&Ma Apr 2016
Mama dan Thaqif masuk majalah

Pa&Ma Okt 2016

Pa&Ma Okt 2016
Thaqif dan mama masuk majalah

PA&MA OKT 2018

PA&MA OKT 2018
Mama dan Huwainaa masuk majalah

PA&MA NOV 2018

PA&MA NOV 2018
Huwainaa dalam majalah

Pa&Ma Dis 2016

Pa&Ma Dis 2016
Thaqif masuk majalah

Lisa Ogos 2014

Lisa Ogos 2014
Masuk majalah