Ciri-ciri Kids Scrambler Bike

Assalamualaikum. Bercerita pasal adik beradik nie, kalau ada barang mainan atau makanan, tak berebut itu sesuatu yang pelik. Kadang-kadang bukan beli satu, beli dua pun berebut. Kita kecik-kecik dulu pun macam tu. Naik pening mak kita dibuatnya. Sekarang menurun kat anak kita pula.

Kisahnya si abang Thaqif memang jenis kedekut sikit. Barang mainan dia memang sah dia punya, barang mainan Huwainaa pun tetap dia punya. Menjeritlah di adik kalau mainan dia dirampas tiba-tiba.

Sekarang Huwainaa pun sudah pandai berebut mainan abang Thaqif. Kereta elektrik milik Thaqif sebelum ini berparking elok jer tidak diusik. Bila Huwainaa hendak main, mula la Thaqif pun nak masuk jugak. Hari-hari macam itu. Kami pun belikan motosikal elektrik pula buat Thaqif. 

Awal bulan lepas kami ke Pusat Borong Permainan Kanak-kanak Chow Kit. Memang rambang mata dibuatnya. Niat hendak membeli motosikal elektrik untuk Thaqif tetapi terbeli sekali Kids Push Car untuk Huwainaa. Harapannya tiada lagi kes berebut kenderaan.


Electric Scrambler Bike  
Dengan ciri-ciri: 

🛵Battery powered Ride on dirt bike scrambler style motorcycle toy for kids 
🛵Includes stabilizers for extra stability
🛵Powered by a 6 volt battery (included)
🛵Forward speed up to 8kmh 
🛵Realistic Motocross attachments 
🛵Horn sounds and front lights
🛵Suitable for ages 2+ with a max load: 35kg 
🛵Orange body colour with black seat and coloured parts 
🛵Includes rechargeable battery and charger
🛵Has Air Tyres That Delivers High Top Notch Performance
🛵MP3 AND USB music socket to keep your children entertained


Hippo Kids Push Car untuk Huwainna.


Abang Thaqif masih nak cuba dan akhirnya menjadi miliknya



Bertabahlah wahai Huwainaa

Lawak betul perangai anak-anak nie. Fiza kalau tak jadi tarzan kat rumah memang tak sah. Tapi itu lah, layan jer perangai dorang nie sebab anak-anak cepat membesar. Mama mesti rindu perangai dorang nie bila dorang sudah besar.

Wassalam.

Post a comment

6 Comments

  1. bertabahlah huwainaa... abang long mmg mcm tu ;-)

    ReplyDelete
  2. hehe bila dah jadi mak ni memang mencabar bila anak2 berebut mainan walhal kita dah beli sorang satu tapi kanak2 tetap kanak2..jadi tarzan tu memang standard cuma jangan terlebih jadi tarzan udah ler...heheee

    ReplyDelete
  3. xda budak2 rumah x meriah :)

    ReplyDelete
  4. Ank sulong mmg camtu kot hihi.

    ReplyDelete
  5. Singgah dan follow blog anda

    ReplyDelete
  6. Hahaha.. part berebut ini memang perangai adik beradik kan.. kita pun macam tu gak dulu kecik kecik.. kikiki

    ReplyDelete