Find us on Facebook

Komen dipilih Majalah PaMa Oktober 2016

Assalamualaikum. Alhamdulillah, sejak menjadi pembaca setia Majalah  Pa&Ma dan sentiasa mengikuti perkembangan  Pa&Ma di FB, rezeki untuk masuk dalam majalah dilihat seperti mudah walaupun hanya secebis komen dan idea yang disumbangkan.

Fiza buat kedua kali telah berjaya dipilih untuk masuk dalam Majalah PAMA dan ketiga kali buat Thaqif.
Majalah Pa&Ma Oktober 2016

Ruangan Mama serba tahu muka surat 39


Fiza telah menyumbangkan sedikit tips dalam Ruangan Mama Serba Tahu yang mana Fiza begitu menitikberatkan penjagaan anak dalam memastikan anak sentiasa dalam keadaan bersih dan selamat.

Kebersihan dan Keselamatan Diutamakan
Anak kami baru berusia setahun 4 bulan dan sangat lasak. Oleh yang demikina, saya amat memandang berat terhadap kebersihan dan keselamatan di dalam rumah. Dari sudut kebersihan saya sentiasa memastikan tiada makanan yang tertinggal di atas lantai kerana anak saya akan mengutipnya. Lantai perlu disapu setiap hari dan dimop setiap minggu.
Dari sudut keselamatan, tangga dan bucu-bucu tajam wajib dilindungi bagi mengelak kemalangan jatuh tangga atau terhantuk kepala. Pemasangan pagar keselamatan bayi (safety gate) untuk tangga, pelindung bucu (corner protector) bagi melindungi bucu-cucu tajam. Laci serta karbinet dapur juga saya akan pastikan dipasangkan dengan selak karbinet (carbinet latch) supaya anak tidak dapat membukanya dan bagi mengelakkan jari tersepit.


Tidak menyangka idea yang disumbangkan sesuai untuk menjadi bahan bacaan untuk ibubapa di luar sana. Alhamdulillah. 
Wassalam.

Post a Comment

3 Comments

  1. tahniah. samalah kita suka majalah pa ma.

    ReplyDelete
  2. singgah

    https://belogsjm.blogspot.my/2018/03/segmen-jom-tukar2-bloglist-dari-ejulz.html

    ReplyDelete