Pengalaman menginap di Hotel Kavy Boutique, Brinchang, Cameron Highlands

Assalamualaikum. Ini adalah pengalaman pertama kali menjejakkan kaki ke Cameron Highlands dan ia merupakan kenangan yang tidak dapat dilupakan. Kami ke sini pada 2 November 2013 dan tempahan hotel telah berjaya dengan menggunakan perkhidmatan Agoda. Hotel yang kami ambil terletak di tengah-tengah bandar Brinchang.




Pengalaman menginap di Hotel Kavy Boutique, Brinchang, Cameron Highlands | Hotel Kavy Boutique adalah hotel yang sangat strategik untuk pengunjung yang datang ke sini kerana ia sangat berhampiran dengan Big Red Strawberry Farm dan juga pasar malam Brinchang.


Bilik no. 315 


Standard Boutique 


Televisyen dan sofa 


Tandas dengan pancuran air panas 


Lepas Check in, jom ikut Fiza jalan-jalan CM


Hotel yang sangat simple dan ringkas dan tidak nampak mewah tetapi masih selesa. Sebelum berjalan lebih jauh, pengunjung boleh singgah ke gerai-gerai tepi jalan yang terdapat di Brinchang. Tidak perlu menaiki kenderaan kerana boleh jalan kaki sahaja.


Pelbagai jenis bantal dengan design buah Strawberry dijual, boleh dijadikan cenderahati 


Gerai menjual buah-buahan 


Ke mana Fiza lepas ini, mestilah mencari buah strawberry kan. Tunggu catatan perjalanan seterusnya. Bersambung.

Post a comment

10 Comments

  1. Memang seronok kan fiza?klu musim cti..mmg jem jalan..sy aritu pg masa time hujan..mmg sjuk yg amat.mmg rasa nk golek kat tilam je.hee.strawberry cicah mafu lg best fiza..cuba2.. :)

    ReplyDelete
  2. waaaaa.. seronoknya.. selalu bercuti.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya..cuti cuti malaysia gitu..hehehe

    ReplyDelete
  4. Akak pun baru2 nie p cameron jugak..mmg btl sejuknya sampai ke tulang.. heheheh

    ReplyDelete
  5. Seronok dpt bawa family bercuti bersama-sama.. Dah lama tak pergi Cameron.. padahal.. tak ler jauh sangat pun kan..

    ReplyDelete
  6. dah lama tak makan strawberry fresh. hehe

    ReplyDelete
  7. waa seronoknya! nak bunga dan strawberry tu :)

    ReplyDelete