Anugerah MAMA 2013

Hari minggu lepas, Fiza duduk depan tv selama 5 jam semata-mata nak ngk award nie.. Mujur sekarang nie wujud satu lagi channel baru iaitu C396 M-Net HD.. Dapat juga Fiza layan anugerah nie.. bagi peminat k-pop.. mmg ternanti-nanti anugerah yang berprestij nie.. Bukan niat fiza nak mengagung-agung kan mereka, tetapi kualiti muzik dorg mmg terbaik... Anugerah di dinamakan MAMA2013.

Dilancarkan pada tahun 1999, ' MAMA ' adalah satu majlis tahunan yang menarik penghibur dari seluruh dunia. Ia bertujuan untuk membawa bersama-sama peminat antarabangsa dan artis muzik budaya dan bahasa yang berbeza pada satu peringkat yang besar dan juga membawa muzik Asia kepada dunia.

Artis yang paling banyak dapat anugerah ialah GD.. Memang terbaik la mamat nie.. dia dah mengalahkan semua artis-artis hebat korea yang lain.


Aktiviti sekitar Red Carpet

Paris Hilton dan Stevie Wonder juga turut hadir bagi penyampaian anugerah dan juga membuat persembahan di majlis nie.. dorg pun turut kagum dengan gaya muzik k-pop yang diterima serata dunia... Just sharing this for all k-popfans.. >_< Annyonghi kasayo...

Post a comment

15 Comments

  1. Minat sungguh ye..akak x kenal semua tu kecuali paris hilton hahaa..

    ReplyDelete
  2. xmengikuti sangat so mmg tak tahu...hehee

    ReplyDelete
  3. Kita pun duduk hadap tv, semata mata nak tungu EXO. Hehe :D

    Ylvis pun datang gak kan? What the fox says? Hahaha

    ReplyDelete
  4. sy jarang mengikuti perkembangan kpop nie..tapi kalau tanya anak buah sy mesti dia tau..tapi sy pernah tgk kpop punya performance and sy tak nafikan mmg dorang bagus..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. akak baru tahu lepas membaca entri fiza.. mesti meriah.. :D

    ReplyDelete
  6. Sya pun tgk..huhu..tgk t.o.p.big bang.trus termimpi2..hehehe

    ReplyDelete
  7. group crayon pop tu mcm dah running man k.ena tgk
    time running man kena pki helmet tu hehehehhehee

    ReplyDelete
  8. rasanya k.ena tgk sekejap jea kot time G-Dragon naik masa red carpet

    pastu umiarah sibuk jea nak tgk kartun

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan dari ida
    jemput singghah blgo ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni ye

    ReplyDelete
  10. artikel yang menarik..semoga bermanfaat :)

    ReplyDelete
  11. saya tengok MAMA 2013 ni jugak,hehe...
    GD memang terbaiklah,menang 4 awards! haha :)

    ReplyDelete
  12. wah wah.. mesti pminat k-pop suka tgk kan?.
    licha xfollow sgt benda cenggini.. tapi diorg memang cantik

    ReplyDelete
  13. wahh peminat KPOP mesti suka pekara nie .. :)

    ReplyDelete
  14. shark pn ada tgk ni..
    tp tgk time perfomance jer..
    paling best bila crayon pop dgn ylvis nyanyi..
    hehe..
    comey jer.

    ReplyDelete