Potluck di Pejabat

Salam Jumaat sume.. dah masuk raya ke-9 skrg nie kn.. esk fiza akan pulang ke kampung pulak tuk raye ngn famili fiza dan pd ms yang same  BFF zaman sekolah rendah Masnita akan melangsungkan perkahwinan pada hari esk..wajib fiza pergi..
Cume bile ngk berita lebuhraya KL-Karak jem teruk, adui x sanggup la nk menghadapi jem tu bile balik ke sini nnt.. Time tu mst la jem sbb cuti skolah pun dah abes..sume nk balik KL.. Last week dr Kelantan pun hampir 12 jam duk dlm kereta.. mggu nie kene la fiza bersabar byk2..Panjang pulak mukaddimah pagi Jumaat yer.. 
Cite pasal potluck, hari nie kami ader potluck kat opis..Nie sume idea kwn2 Finance Dept.. Fiza pun join jugak dan volunteer tuk sediakan masak lodeh atau kuah lontong.. menu yang ader Nasi Impit, kuah kacang, lemang, rendang ayam dan biskut raye..
menu potluck..sume sedap.. 
warming up perut.. hehe..pastu mmg x berhenti mkn..
kak ena yang dah lapar sgt...
kuning ~ Ain
hitam ~ Kak Liza
merah ~ Kak As
coklat ~ Kak Ena
biru ~ Fiza
satu2 nye teruna yg ader ~ Sabri
Teringat masa kat opis lamer dulu.. 3 tahun lepas.. time tu bujang lagi.. mmg best wat potluck nie..dpt rs mcm2 mknan.. bkn wat time hari raya jer.. tp buat tiap2 bulan..
Dalam kenangan masa office lama..
Kak Ernie, Fiza, Nancy..mis u all so much..

Post a comment

11 Comments

  1. sempat lg ambil jejaka kacak tu bluwekssssss

    ReplyDelete
  2. hehe potluck best ^^ dpt mkn ramai2 :)

    ReplyDelete
  3. serius nampak yummy! lapar :(

    ReplyDelete
  4. wow bestnya potluck...apa2 pun selamat hari raya...

    ReplyDelete
  5. wah seronoknya dan meriahnya, office Farah next week baru buat Fiza... big boss buat open house di office...

    ReplyDelete
  6. alahai..beznye potluck
    mkn reramai sebegini kat opis mmg bez..meriaha je

    jemput baca & komen entry yumida:

    http://umikasum.blogspot.com/2013/08/jom-komen-blog-jejaka-jambu-aka-mr-nan.html

    pengomen bertuah bakal memenangi hadiah..jemput la singgah :)

    ReplyDelete
  7. wah!! jamuan hari raya ni..=D

    ReplyDelete
  8. he3 biasa la 2 =) sbar jelah dgn jem tnpa roti..xpe, lgpn dgn husband kn..xde la bosan sgt..mak aih..sedap menu 2..fav sy..

    ReplyDelete
  9. wah.. sedapnya semua menu.. :D

    ReplyDelete