K-drama Review : I Hear Your Voice

Salam Jumaat semua.. ms duk pikir2 nk publish ape yer hari nie.. teringat pulak yg fiza dah lame tak buat review pasal korean drama yg fiza duk layan setiap Rabu dan Khamis pukul 9.00 malam. "I hear your voice".. mmg terbaek.. dan kalau nk th episod skrg dah di kemuncaknya.. tuk dua hari yg berturut nie citenye mmg sedih.. sampai keluar air mata.. 
Fiza review skit sinopsis cite nie yer.

  • Sebuah drama tentang peguam bela awam yang mengambil kes-kes yang paling sukar dengan kurang daripada 1% peluang untuk menang. 
  • Jang Hye Sung (Lee Bo Young) adalah seorang yang tabah, dan  pada masa yang sama terlalu ego, perasan cantik seorang peguam wanita lucu dan berani.  
  • Cha Kwan Woo (Yoon Sang Hyun pelakon Secret Garden~Oska) adalah, bekas pegawai polis bersemangat, macho, serius dan berhenti menjadi polis semata2 untuk menjadi peguam kerajaan (ada sebabnya).
  • Park Soo Ha (Lee Jong Suk pelakon Secret Garden) adalah seorang budak lelaki berusia 19 tahun yang mempunyai keupayaan atau kuasa besar untuk membaca fikiran manusia. Dorg sama-sama bekerjasama untuk menyelesaikan kes-kes yang tidak ada orang lain mahu selesaikan. 
Fiza kagum ngn jalan cerita dan cara dorg menyelesaikan kes.. mmg terbaek.. tinggal 2 episod daripada 18 episod.

Pelakon
Lee Bo Young

Lee Jong Suk

Yoon Sang Hyun

Ada satu lagi cerita yang fiza layan hari Isnin dan Selasa jam yang sama, cite Empire of Gold.. yang nie pun fiza akan wat review dia nnt.. Korg minat cite korea x? cite aper yg korg suke.. bgth la fiza.. nk th jugak.

Post a comment

12 Comments

  1. Nad suka cite n n da abes tgk weeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ngk online tp fiza suke ngk kt tv..gambar besar..hihi

      Delete
  2. mama tak minat k pop ni fiza oi.. citer memang best, tapi mama lebih suka filipina... hihi

    ReplyDelete
  3. hari ni kali kedua baca review tentang I Hear Your Voice ni, tak pernah tengok cam nak kena tengok jer.... dan nak tau kenapa ramai sangat yang minat dengan korean drama ni... he he he...

    ReplyDelete
  4. ceta ni memang besh.. fiza dh nak habes tengok ek . kak baru ja dok kat ep 14 ^_^

    ReplyDelete
  5. suker budak tue.. hehe.. tapi ritu folow kat rumah. tgal lagi 1 episod last x sempat tgok.. huhu

    ReplyDelete
  6. Komen anda direview
    http://cinta25hb.blogspot.com/2013/08/manusia-oh-manusia.html

    ReplyDelete
  7. he3..minat juga ye akak citer cmni =) tgok la jugak..tp xpnh tgok smpai hbis..2 pn kalau adik sy yg buka tv..plkon prmpn 2 cntik je..

    ReplyDelete
  8. akka dah jarang layan drama korea.. nampak menarik fiza review..

    ReplyDelete
  9. Dulu mng gila kut gambar2 korea ni..tpi skrg ni dah kurang ckit..tpi mmng suka tngok aweks korea2 ni..comel..^_^

    ReplyDelete