Resipi Sandwich Tuna Bercili Ayam Brand

Assalamualaikum. Hari ini Fiza nak kongsikan lagi satu menu ringkas penyediaan sarapan dan juga bekal ke pajabat dengan menggunakan Ayam Brand dalam tin. Dengan hanya menggunakan produk ayam brand sebagai bahan asas, hidangan menjadi berkhasiat dan seimbang dengan gaya Bento Box.



Resipi Sandwich Tuna Bercili Ayam Brand 

Untuk: 3 Hidangan
Masa Menyediakan: 5 minit

BAHAN:

1 tin Ayam Brand Tuna ketulan dalam air disaring dan dilenyekkan 
1 biji cili merah, cincang (mengikut citarasa) 
1 biji bawang merah, cincang 
Mayonis (mengikut citarasa) 
Roti keping 
Keju (mengikut citarasa) 

CARA PENYEDIAAN

1. Dalam mangkuk, masukkan tuna, cili, mayonis dan bawang. Gaul hingga sebati. 
2. Masukkan dalam kepingan roti dan bakar.
3. Boleh tambah keju jika perlu.
4. Siap untuk hidang.


Hiaskan dengan daun salad serta buah-buahan


Ayam Brand Ketulan dalam Air


5 minit hidangan sandwish siap untuk dimakan

Tidak susah sebenarnya hendak menyediakan sarapan yang berkhasiat buat diri sendiri dan keluarga dengan adanya produk ayam brand. Tak sampai 5 minit pun, perut kenyang, belanja pun jimat.

Selamat mencuba.

Wassalam.

Post a comment

7 Comments

  1. kalau buat bekal comel2 macam nie anak bawa pergi sekolah pun happy. btw tuna ayam brands
    mmg sedap

    ReplyDelete
  2. sedap pula tgk ni..ni rasa nak beli kat speedmart nanti ini.

    ReplyDelete
  3. Senang buat dengan ayam. Rand kan

    ReplyDelete
  4. Cikza tertarik resepi ni, saje suka2 boleh buat bento untuk suami

    ReplyDelete
  5. Sedapnya nampak..nak cuba la nanti

    ReplyDelete