Menghadiri perkahwinan istiadat tentera

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Pendekkan cerita, minggu lepas kami sekeluarga bersama-sama rakan sepejabat telah menghadiri majlis perkahwinan anak lelaki bos di Dewan Bandar Indera Mahkota Kuantan, Pahang.
Selamat Pengantin baru buat Kapt. Mohd Khair Al- Halim dan pasangannya.
Tahniah Tuan Helmy atas kehadiran menantu baru.
Semoga kekal ke anak cucu.
Perkahwinan tentera memang penuh istiadat. Kalau dah hadir perkahwinan tentera mesti ada sword bearer. Ia adalah tradisi perkahwinan bagi pegawai pegawai tentera. Orang cakap kawen lalu bawah pedang.
Maaf la gambar tiada. Lagi pun upacara rasmi dan Fiza pun segan nak ambil gambar time dorang lalu bawah pedang tu. Biar je photographer yang jlnkan tugas dorg.
Kami dapat meja depan. 
Dapatlah tengok pengantin dengan jelas..

Thaqif pun teringin nak lalu kat red carpet
Kami satu nursery.
Thaqif dan Natasya
Keluarga Mej. Helmy dan kakitangan GSC.
Alhamdulillah majlis berjalan lancar. Makan pun sedap walaupun tengah berpantang. 
Last sekali mestilah bergambar beramai-ramai sebagai kenang-kenangan. 
Wassalam.

Post a comment

1 Comments

  1. sesekali menghadiri perkahwinan macam ni.best jugak kan fiza

    ReplyDelete