Latihan Memanah memerlukan daya fokus yang tinggi

Assalamualaikum. Aktiviti hujung mingga seperti biasa Fiza akan ke lapang sasar memanah untuk belajar. Al maklumlah baru berstatus amatur. Banyak perkara yang perlu dipelajari. Bukan boleh main panah je sesuka hari. Keselamatan adalah yang paling utama.


Latihan Memanah memerlukan daya fokus yang tinggi | Untuk sesi kali ini Fiza datang bersama beberapa rakan-rakan yang berminat untuk mempelajari sukan ini. Sukan memanah sebenanrnya sangat seronok jika kita mampu untuk kekal fokus dan tenang. Daripada keputusan anak panah kita boleh tahu dimana tahap fokus kita terhadap sukan ini. 




Result untuk jarak 20m agak teruk tapi masih dalam target archery


Tangan dilibas tali bow itu biasa. Itu sebabnya kita kena tahu teknik yang betul. Kalau tidak kita yang sakit. Balik latihan tangan lebam itu biasa. Macam mana pun memanah adalah sukan yang sangat seronok dan rugi kalau kita tak pelajari. 

Wassalam.

Post a Comment

23 Comments

  1. aktiviti baru ke ni fiza...bestnya..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum fiza, wahh bestnya. nak join! nak join! hehehee ~~~

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum fiza, wahh bestnya. nak join! nak join! hehehee ~~~

    ReplyDelete
  4. hati2 fiza ehehe..kita tak pernah lagi merasa aktiviti mcm nie

    ReplyDelete
  5. bestnye dpt peluang memanah..

    ReplyDelete
  6. minat juga archery ni, best ek fiza, sakit tak badan, kat berjaya times square ada satu... rasa nak try tapi takut kesakitan badan...muahahaha...

    ReplyDelete
  7. shark x pernah lag pganag bnda nie..
    tgk org main cm mnarik jer..
    kalu tarik ntah kemana pergi nnti.
    hehe

    ReplyDelete
  8. wah.. memang mantap la bos fiza dengan wife dia.. fiza pun apa kurang hebatnya.. semoga esok buat yang terbaik..

    ReplyDelete
  9. alahai mcm seronok je lah. hehe

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya main archery. Teringin nak try tapi belum ada kesempatan lagi.

    ReplyDelete
  11. Banyak kali main ni. Mesti dah terer kan. Hajar penah main 2 kali je. But yang senang dan ringan punye panah.

    ReplyDelete
  12. kena try ni.. Ima x penah lagi blaja memanah.. hhehe

    ReplyDelete
  13. fuuhh.. mmg ada tanda2 sorang pemanah dah ni.. ^^

    ReplyDelete
  14. Ada gaya pemanah prof la fiza..bole wakil m'sia ni.hehee

    ReplyDelete
  15. teringin nak try memanah. Sukan kegemaran Rasulullah kan? :)

    ReplyDelete
  16. wah aktivit memanah...terbaik sis! ^^

    ReplyDelete
  17. kena teruskan usaha tu fiza.. makin lama makin terer la.

    ReplyDelete
  18. Bestnya aktiviti cmni fiza.. gaya dh ada tue.. keep it up k..=D

    ReplyDelete
  19. penuh semangat memananh, jangan tersasar sudah ye fiza.. hihihi..

    ReplyDelete