ChurpOut2013 di Setia City Park, Shah Alam

Assalamualaikum.. untuk update hari Isnin nie, Fiza nak cerita sikit mengenai Churpout2013 yang berlansung pada Sabtu lepas, 19 Oktober 2013 di Setia City Park, Shah Alam. First time Fiza join aktiviti macam nie dan mmg happening dan meriah sangat tambah pula.. Fiza bawa sekali En. Hubby dan adik Fiza yang sekarang study kat Shah Alam dan juga blogger aka member satu opis Kak Zarena.

poster Churpout2013

Fiza dengan Kak Ena bertolak ke sana lepas waktu Zohor.. melilau jugak cari tempat tu.. Pada mula nye Fiza jadi penunjuk arah, last2 GPS buat hal sampai kami tersesat jauh... Last2 kak Ena jadi penyelamat dan kami tiba jugak di tempat yang nak dituju.

Anak kak Ena dan anak sedara 
Umairah, Umar dan Pija 

bergambar terus sebaik tiba.. 

Mmg banyak booth yang dibuka, booth makanan, booth pakaian, booth permainan, booth media dan macam-macam lagi.. Semua info boleh baca kat http://www.churpout.com/


Mula-mula sekali kami perlu mendaftar dan bila dah daftar dapatlah chop comel kat tangan.. Fiza dah siap2 bawa boarding pass ke sana, datang je terus dapat chop, tak perlu nak isi borang sebab dan buat secara online sebelum datang ke sini.

depan kaunter pendaftaran.

Lepas tu kami ke booth Media dengan mendaftarkan blog masing-masing dan kami dapat goodies bag daripada Churp2.. siap ada patung burung biru comel dan juga thumb drive burung biru yang comel.

depan booth media.. 
posing sakit pinggang.. >_< 

Sesi gambar bermula.. 
mcm2 aksi kami buat.. 
tambah pula dengan karenah nak kak Ena mmg comel betul.. 

Fiza dan Mr Hubby.


Dalam kami sibuk berjalan, tetiba je Kak Ena dan anak2 dia hilang, rupe-rupenye Umar dan Umairah nak main layang-layang.. bagus betul dorang nie.. menggunakan kesempatan yang ada.. 

Mr. Hubby jadi pengasuh Umar time nie.. hehe.. 

aktiviti menaikkan layang-layang...

Tengah seronok main layang-layang, tiba-tiba je hujan turun, kami pun lari ke booth Mr. Potato.. Kat booth nie kami sempat main permainan yang disediakan dan Fiza dan Kak Ena sempat muat naik gambar ke Intagram untuk dapatkan snek percuma...

ambil gambar free siap dengan photo frame Mr. Potato...

Mr. Potato dan Mrs. Potato

Fiza, Kak Ena dan Lini.. 

Bila hujan dah reda, kami kt booth makanan pulak, KyoChon 1991, duta produk ayam nie Super Junior dan Ailee.. Fiza beli ayam spicy.. Mmg sangat2 pedas sampaikan meleleh air mata masa makan ayam nie.. Fiza juga sempat bergambar dengan Siwon dan Dong Hae.. tak caye? nnt ngk gambar Fiza dengan dorang.. jangan jelos tau.. hehe... >_<

beli 2 kotak ayam spicy...

beg kertas berisi ayam spicy.. 

hensom tak BF Fiza? 

Gila-gila time.. >_<  

 banyak kostum yang disediakan.. kami bergambar sakan
sbb time nie waktu hujan.. ikutkan mn ly wat cm nie...

Umairah dan Pija dengan kostum dorg... comel betul..

barangan dalam goddies bag..


ChurpOut2013 Posters & Banners








Happening kan.. cume waktu tu hujan lebat jd membataskan kami untuk round semua booth yang ada tetapi mmg puas hati.. Next year kalau ada umur, Fiza nak join lagi.. Endingnye..kami semua balik dalam basah lenjun sbb hujan lebat.

Post a comment

15 Comments

  1. Dekat je ngan rumah, ruginya x pegi...! :(

    ReplyDelete
  2. bestnye...tak dapat nak join sebab hubby keje...tahun depan ada rezeki nak joinla...^_^

    ReplyDelete
  3. wah beznye
    nampak happening kat sana
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 - selamat menabung :)

    ReplyDelete
  4. cuma x bestnya dibuat waktu musim hujan !

    ReplyDelete
  5. baru nak tanya..mr.potato chip tu betul ke besar gtu..but br notice fake kan?tp nampak real..hehehe..

    ReplyDelete
  6. uish. meriahnya, seronok tengok fiza...

    ReplyDelete
  7. wah bestnya dapat pergi.. :)

    ReplyDelete
  8. nampak meriah tu fiza.. barangan dalam goodies bag tu menarik.. :D

    ReplyDelete
  9. meriah =) dah mcm jum heboh pn ada..xsgka plak churp bt aktiviti cmne...nmpak best je..

    ReplyDelete
  10. mmm best nya... especially goodies bag tu hehe

    ReplyDelete
  11. Nampak meriah.. Menyesal pula rasanya tak pergi.. tapi nak buat macam mane, ada tggjawab lain T-T

    ReplyDelete
  12. bestny kalau dapat datang sini :)

    ReplyDelete
  13. fiza... kite dtg dah nk senja..
    x berapa best.. sbb padang tu basah.. heee.. kalau dtg awl blh jumpe kn?

    ReplyDelete