Surprise Happy Birthday 2013

Assalamualaikum.. sebelum Fiza bersiap2 nak gi repair laptop kat digital mall, sempat cilok laptop adik jap.. haha.. dia tido lagi.. dah tgh hari... tak bgn2.. tak pe, biar Fiza update dulu jap.. 

Pada 11 Disember 2013 lepas, banyak perkara suprise yang Fiza dapat dari hubby dan adik Fiza.. dorg dah buat komplot berdua.. Nnt Fiza story pelan2 yer.. Sempena hari jadi yang menjadikan umur Fiza makin tua..(tua.. oh noooo... makin matang okay) Fiza masak special tuk Hubby lepas balik dari? rahsia dulu sebab nak story pasal nie dulu.. Fiza buat makanan kegemaran hubby dan adik iaitu Soto..simple jer sbb taugeh, kacang tanah goreng dan soon Fiza tak buat.. lgpun Fiza mmg tak minat sangat.. yang ada hanya bergedil(wajib nie)..bihun, sup ayam, ayam, daun sup dan cili kicap yang sgt pedas...

bergedil ubi kentang

ayam siat

daun sup dan cili kicap

bihun..

nie la hasilnya... soto 

Fiza ada publish gambar soto nie kat FB, dan ada yang tanya resipi tuk bergedil.. Kalau nak.. nnt Fiza buat entry khas tuk resipi bergedil tu... Mmg sedap.. nie semua mak Fiza yang ajar buat.. sekarang nie dah kawin kene la praktik kan...

pencuci mulut....

Lepas makan dalam pukul 9 malam Fiza akan jadi penonton setia cerita korea, The Inheritors, mmg orang2 yang ada kat sekeliling Fiza tak kan dipedulikan dah.. yang penting jgn sape kacau Fiza nak ngk cite korea.. Hubby dan adik nak keluar rumah.. katenye nak pergi isi minyak kereta... Fiza mula2 pun musykil jugak sebab hubby tak kan tinggal kan cerita nie.. tapi biarlah.. 

Bila dorg balik, adik Fiza mainkan peranan dia, tutup lampu.. Fiza memang buat tak tahu betul sbb kalau Fiza dah tengok cerita korea, mmg dah masuk terus dalam watak cerita tu.. haha.. dasyat tak?

Hubby pun bawa keluar kek dan paling best diberikan bunga ros 6 kuntum.. Rasa sangat2 terharu dan rasa betul2 disayangi...








Terima kasih abang kerana hadiah besday surprise buat Fiza.. buat adik Fiza juga yang membantu abg ipar dia tuk surprise kan kak long dia.. 
p/s: bunga tu sampai sekarang masih segar dan kembang pula tu.. sayang nye bila dah mula kering nanti...

Post a comment

19 Comments

  1. SERONOKNYA...terharu kan bila husband wat macam tu kat kita...

    ReplyDelete
  2. alololo. sweet laa. jeles tasneem, even tasneem belumkawen hehe :p

    ReplyDelete
  3. bunga tu nanti fiza press la dalam buku biar kering dalam tu ^_^ sedap nampak nya kek tu .happy belated birthday ye fiza

    ReplyDelete
  4. sweetnye .. mesti ramai yang jeles ni .. kah kah .. ^_^

    ReplyDelete
  5. sweetnyer! gula pun tak terasa manis nyer >_<

    ReplyDelete
  6. eeeee comelnyaaa ahahaahah
    sweet gitu :p
    hihihihi piwit!!!!~

    ReplyDelete
  7. happy birthday fiza.. semoga dipanjangkan usia dan diberkati Allah selalu.. wah.. bestnya dapat kejutan dari hubby.. romantik betul dapat kek dan bunga lagi..
    p.s: nampak sedap bergedil tu fiza.. share la resipi untuk akak cuba.. selalu akak buat asyik tak menjadi je..

    ReplyDelete
  8. best kan.. sgt rase dihargai kan..suke lah tu!! hihi.. lilynn last year di surprisekan mase dalam pantang.. mwahahahaha.. :)

    ReplyDelete
  9. hepy belated besday..
    smoga panjang umur dalam mentaati Allah bersama orang yg tersayanag..

    ReplyDelete
  10. romantiknya. hehehe. sedap betul tengok makanan-makanan tu :)

    ReplyDelete
  11. Hahaha what a suprised xD
    Happy birthday to you by the way.

    ReplyDelete
  12. alahai sweetnya husband akak....hehe siap bt surprise birthday...:)

    ReplyDelete
  13. sweet dan romantik sangat. hepi besday fiza moga sentiasa murah rezeki :)

    ReplyDelete
  14. Seronoknya,akak x pernah lg dpt surprise mcm ni..huhu hepi befday fiza

    ReplyDelete
  15. Seronoknya!! Moga bertambah kasih sayang yer..

    ReplyDelete
  16. wahhhhhhh bunga tu yg best tu
    nak sekuntun ahaks

    ReplyDelete