Bersiar-siar di Bukit Tinggi Pahang Colmar Tropicale

Assalamualaikum.. 

Pada cuti umum 11 Disember 2013 lepas, hubby bawa Fiza ke Bukit Tinggi sebagai hadiah besday kali nie... dah lama Fiza nak ke sini dan kali nie nie hajat termakbul...Memandangkan Bukit Tinggi nie merupakan bukit peranginan yang cantik untuk bergambar.. Fiza postkan gambar2 yang sempat diambil.

Tempat pertama yang kami lawati adalah Colmar Tropicale... Bayaran masuk adalah RM 12.00 seorang.. tapi kami special dan tak dikenakan bayaran. Bangunan di sini bertemakan Seni bangunan Perancis (French- themed resort).

















Memang bergambar sakan kat sini.. entry kedua nanti Fiza akan post kan gambar kami di Japanese Tea House & Botanical Garden... yang pastinya ia adalah pengalaman yang tak dapat dilupakan dan memang seronok.. 

Post a comment

26 Comments

  1. memang dah lama simpan hajat nak ke Colmar ni fiza, In Shaa Allah, kalau ada rezeki nanti nak bawa baby Ash ke sini... ^_^

    ReplyDelete
  2. seronoknya dpt jenjalan fiza..cantik2 tempat tu

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya,akak x pernah pergi lg..untungnya adik fiza tu,mna fiza pergi mest dia ada..hihi.adik bongsu ke?

    ReplyDelete
  4. wahh..mest best datang sini :)

    ReplyDelete
  5. wahhh bestnya kak fiza!!!
    Huhuhu piwit ~~~~
    :p
    hehehehehe. sangat cantik laaaah :D

    ReplyDelete
  6. cantiknya view kat sana....teringin nak pergi la..memang boleh bergambar sakan la..hehe

    ReplyDelete
  7. saya tak pernah lagi sampai kat situ...nampak cantik dan bersih tempatnya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. @Affy Afiqah.. berjalan satu hari jer..

    ReplyDelete
  9. @atien zuraidah..adek bongsu.. dia study lagi, time weekend dia akan dtg lepak umah Fiza...

    ReplyDelete
  10. nice post, pemandangannya bagus bagus :)

    ReplyDelete
  11. teringin sgt nak pegi sini..tapi x sampai2 pun lagi..

    ReplyDelete
  12. nice ...best kan dapat berjalan-jalan

    ReplyDelete
  13. Mmg best amik gmbr kt sini kn fiza..rasa mcm ada kt france..hehe..:D

    ReplyDelete
  14. cantik la kak tempat tu..tringin gak nak pegi
    beznye jenjln bersama yg tersyg kat situ
    sambil berpegangan tgn..pewit...
    isi tabung nuffnang sini-watson

    ReplyDelete
  15. seronoknya daapt pergi ^_^ belum kesampaian ke sini

    ReplyDelete
  16. salam.tempat ni mmg cantik sangat kan.damai saja

    ReplyDelete
  17. tak pernah p lagi....even dekatje dengan rumah,hihi....

    ReplyDelete
  18. nmpk seronok n best tp kn fiza tb pon xsampai sane lg..sob sob sobbb

    ReplyDelete
  19. wah macam best je.. qaqa tak pernah gi pun lagi.. btw, sweet nye lahai akak dan family. hehehe

    ReplyDelete
  20. Tak banyak berubah dari belasan tahun dulu k idah pergi... :D

    Tapi kat sini tak sejuk pun kan...

    ReplyDelete
  21. best nya jalan-jalan kat sana.. sekali je akak pernah sampai sana..

    ReplyDelete
  22. bestnya jalan2, cantik tempat tu :)

    ReplyDelete