Forencos Cosmetics | Jenama kecantikan Korea premium yang telah berkembang di peringkat global

Assalamualaikum. Tahu tak selain dari suka menonton dan makan makanan korea, Fiza juga suka produk-produk kecantikan dari Negara Korea. Produk kecantikan dorang selalunya serasi dengan kulit Fiza. Lagi satu kalau produk kosmetik, lipstick, foundation, memang selalunya terbaik. Jadi untuk review kali ini, Fiza nak review Forencos Cosmetics yang Fiza dah gunakan. Nak tahu best ke tak kena la baca sampai habis.


Forencos Cosmetics | Jenama kecantikan Korea premium yang telah berkembang di peringkat global | Kebanyakkan lipstik yang kita selalu guna susah nak tahan lama kat bibir. Selalu kalau makan, minum mesti lipstik akan jadi pudar dan nak kena sapu sekali lagi. Apa kata korang cuba make up dari Forencos. Forencos adalah Korea No.1 beauty and skincare selama 32 tahun. Semua lip and eye makeup mereka dijamin mewah dengan warna, tahan lama & selesa.

Jenama kecantikan Korea premium


Lip Tattoo Clair Velvet Tint - French red collection 4g (04 - Roux)

Fiza pun dah guna lipstick ROUX French Red dan Eyeliner REAL BLACK. Sapuan lipstick memang kemas dan ringan kat bibir. Tak rasa macam pakai lipstick. Tak silap Fiza ada 16 pilihan warna untuk korang pilih. Semua warna pun cantik, bolehlah buat collection.


Tattoo Allproof Eyeliner Liquid eyeliner 0.6g (01 - Real Black)

Lagi satu eyeliner pun senang nak guna, cantik sangat bila pakai. Hujung berus halus 0.1mm, senang je lalu kat garis bulu mata. Ada pilihan warna Real Black, Black Brown, Daily Brown dan Plum Burgundy.

Memang tahan lama, tak perlu nak touch up make up berulang kali. Tapi korang jangan risau, nak cuci pun senang. Gunakan make up remover atau baby oil pun dah boleh remove make up.


Kalau nak tahu, Fiza juga dah dilantik sebagai Forencos Ambassador. Wuuuu.. duta ke? Fiza tak pandai nak make-up sangat, setakat pakai lisptick sapu bedak, boleh la, tapi nak make-up lebih-lebih bukan kepakaran Fiza. Tapi Fiza cubalah juga sebab memang tak susah untuk make -up dengan kosmetik Forencos nie.

Produk memang origin dari South Korea dan penghantaran dalam masa 7 hari je. Serius memang cepat. Kalau korang suka, bolehlah order kat  Shopee Malaysia 
 
@forencos_official @forencos_malaysia

#forencos #forencosmalaysia #TattooTint #lipstickreview #eyelinerreview 
 

Post a Comment

1 Comments

  1. Wuuu tahniah fiza, dah jadi ambassador utk produk Korea ni, haihh mcm tau2 je juju tgh up dua entry resipi Korea. Cantiknya lipstik tuuuu...kenan!

    ReplyDelete