Baby Carrie diperkaya dengan bahan tumbuhan semulajadi serta selamat untuk kulit bayi baru lahir

Assalamualaikum. Alhamdulillah dan syukur kepada Allah kerana telah menghadiahkan Fiza dua cahaya mata yang comel dan sihat. Kini seorang dah berusia 5 tahun dan seorang lagi 2 tahun. Sebagai seorang ibu juga, Fiza sangat menitik beratkan penjagaan kulit anak-anak sejak mereka baru dilahirkan. Pemilihan produk mandian, losyen dan baby oil sememangnya sangat penting kerana kulit bayi sangat lembut dan sensitif. Oleh sebab itu Fiza sentiasa memilih produk rangkaian Carrie Junior, salah satu jenama peneraju pasaran yang dipercayai sejak lebih 20 tahun.



Baby Carrie diperkaya dengan bahan tumbuhan semulajadi selamat untuk kulit bayi baru lahir | Terbaharu Carrie Junior memperkenalkan Baby Carrie yang mana ia  dirumus khas untuk ibu bapa yang ingin memastikan bayi mereka yang baru lahir dilindungi serta dijaga dengan produk yang selamat untuk digunakan. Baby Carrie mengandungi 100% aktif tumbuh-tumbuhan organik serta dirumus khas untuk kulit bayi yang baru lahir.

Seronok dan tak sabar nak guna Baby Carrie


Terima kasih Carrie Junior


Kandungan utama yang terdapat dalam Baby Carrie antaranya adalah susu oat organik & susu badam, minyak kacang almond organik & minyak gandum. Ia diformulasi bagi membantu menyuburkan kulit bayi agar lebih lembut dan sihat. Ia juga membantu melindungi kulit bayi dari kerosakan sel kulit.



Rangkaian produk BABY CARRIE terdiri daripada :
  • BABY CARRIE Head to Toe
  • BABY CARRIE Baby Bath
  • BABY CARRIE Baby Lotion
  • BABY CARRIE Nourishing Oil 
  • BABY CARRIE Calming Oil



BABY CARRIE Head to Toe 

Mandian 2 dalam 1, BABY CARRIE Head to Toe membersihkan kulit kepala & kulit sensitif bayi dengan lembut. Diperkaya dengan minyak gandum, kaya dengan Vitamin E yang berfungsi sebagai antioksidan untuk melindungi kulit. Ia melembapkan kulit bayi secara intensif dengan minyak badam organik agar kulit lembut dan licin.


• Sesuai untuk Bayi yang Baru Lahir
• Tidak memedihkan mata
• Hypoallergenic
• Diuji oleh Pakar Dermatologi
• Diuji oleh Pakar Oftalmologi
• Bebas sulfat, sabun, paraben, pewarna, MIT



BABY CARRIE Baby Bath

Mandian BABY CARRIE Bath membersihkan kulit sensitif bayi dengan lembut dan  mengandungi susu oat organik & susu badam untuk memperbaiki kelembapan kulit bayi.  Ia mebantu mengawal kehilangan kelembapan & menguatkan kulit. Keanjalan kulit bayi  ditingkatkan dengan Vitamin A & E, yang juga bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi kulit.


• Sesuai untuk Bayi yang Baru Lahir
• Tidak memedihkan mata
• Hypoallergenic
• Diuji oleh Pakar Dermatologi
• Diuji oleh Pakar Oftalmologi
• Bebas sabun, paraben, pewarna, MIT


BABY CARRIE Baby Lotion

Losyen BABY CARRIE memberikan kelembapan cepat selama 48 jam pada kulit bayi. tiada kesan dan tidak berminyak serta rasa ringan. Ia diperkaya dengan gliserin untuk menghidrat dan menenangkan kulit bayi serta dengan susu oat organik dan susu kacang almond untuk melembabkan & melindungi kulit. 


• Sesuai untuk Bayi yang Baru Lahir
• Hypoallergenic
• Diuji oleh Pakar Dermatologi
• Mengekalkan kelembapan selama 48-jam
• Bebas alcohol, paraben, pewarna, minyak mineral


BABY CARRIE Nourishing Oil 

Minyak bayi Baby CARRIE Nourishing Oil sangat sesuai untuk sesi urutan ikatan bayi. Ia menenangkan dan melegakan kulit kering dan mengunci kelembapan kulit bayi. Campuran yang diperkaya dan terdiri daripada minyak badam organik, minyak gandum dan minyak zaitun membantu kulit bayi menyerap dan mengekalkan kelembapan sambil melindungi kulit.



• Sesuai untuk Bayi yang Baru Lahir
• Hypoallergenic
• Diuji oleh Pakar Dermatologi
• Mengekalkan lebih kelembapan
• Melembapkan & melembutkan



BABY CARRIE Calming Oil

Minyak Baby CARRIE Calming Oil juga sangat sesuai untuk urutan ikatan bayi. Ia mengandungi minyak lavender organik yang dapat menenangkan dan melegakan kulit kering serta membantu bayi tidur. Minyak gandum dan minyak zaitun membantu kulit bayi menyerap dan mengekalkan kelembapan sambil melindungi kulit.

• Sesuai untuk Bayi yang Baru Lahir
• Hypoallergenic
• Diuji oleh Pakar Dermatologi
• Mengekalkan lebih kelembapan
• Menenangkan & melembutkan


Makin mudah ajak anak mandi dengan Baby Carrie Baby Bath dan Head to Toe

Sekarang bila ajak Huwainaa mandi, cakap je nak mandi dengan Baby Carrie, terus dia cakap nak. Siapkan air dalam besen mandi bayi. Pumkan sedikit Baby Carrie Bath, isikan air. Tengok dia punya buih melimpah dan seronok tengok. Kita pun jadi nak menumpang sama.

Leka main buih dalam besen mandi


Bau pun wangi dan buihnya lembut membersih kulit Huwainaa. Lepas tu syampukan Huwainaa dengan Baby Carrie Head to Toe. Fiza pum sedikit je atas tapak tangan dan terus sapukan pada rambut Huwainaa. Bau wangian lembut syampu melekat walaupun rambut sudah kering. 





Mengandungi susu oat organik & susu badam


Diperkaya dengan minyak gandum, kaya dengan Vitamin E


Lagi satu, kalau nak travel, memang pilihan Fiza untuk bawa mandian 2 dalam 1 seperti Baby Carrie Head to Toe nie. Kita boleh pakai, anak pun boleh pakai. Boleh guna dari kepala sampai ke kaki. Tak perlu nak pening cari syampu lain, gel mandian lain. Macam ini lagi senang.


Urut anak dengan baby oil dan lembutkan kulitnya dengan losyen Baby Carrie

Pernah dengar tak urutan ialah cara yang baik untuk menunjukkan kasih sayang kita kepada anak terutamanya bayi. Urutan sebenarnya boleh menenangkan bayi dan membantunya untuk tidur.

Selepas mandi Fiza akan sapukan Baby Carrie Lotion untuk kulit Huwainaa. Makin lembut dan gebu bila Huwainaa gunakan losyen Baby Carrie.




Diperkaya dengan gliserin, susu oat organik & susu kacang almond



Sebelum tidur, urutkan pula Baby Carrie Oil di tangan, badan dan tapak kaki dia. Tengok dia punya selesa, memang buatkan anak cepat tidur. 




Diperkaya dari minyak badam organik, minyak gandum & minyak zaitun


Eksklusif Baby Carrie Hoodie Towel - sementara stok masih ada




BABY CARRIE diformulasikan khas untuk ibu bapa yang mahukan produk organik, semula jadi dan selamat untuk menjaga kulit halus bayi baru lahir. Ia juga tidak memedihkan mata, Hypoallergenic (bebas alergi), diuji secara Dermatologi serta Ophthamologist Tested (mata). Baby Carrie juga bebas sulfat, sabun, paraben, pewarna dan metilisotiazolinon (MIT).

Jadinya, Fiza mencadangkan untuk mommies di luar sana untuk mencuba rangkaian terbaharu Baby Carrie yang kini berada di pasaran. Harganya juga mampu milik. 

Trusted by mums, safe for babies' skin.

Untuk info dan maklumat lanjut, layari:

Facebook : @CarrieMY
Instagram : @carrie.malaysia

Post a comment

3 Comments

  1. trusted brand ni. bau wangi and tak pedih mata. sesuai sangat untuk budak-budak

    ReplyDelete
  2. Carrie junior ni mmg trusted brand kan..dh lama berada di pasaran

    ReplyDelete
  3. Ena mmg suka guna carrie junior. Tak sabar try baru plak

    ReplyDelete