10 sebab kenapa muslimah aktif perlu pilih tudung sukan TAHAN Instant Sports Hijab

Assalamualaikum. Dulu kaum lelaki je yang minat dengan aktiviti lasak nie. Contohnya seperti mendaki bukit, gunung, berjogging, jungle trekking dan macam-macam lagi. Sekarang ini golongan wanita juga tidak ketinggalan. Bukan apa ia adalah aktiviti yang mengeluarkan peluh serta sangat membantu dalam menyihatkan tubuh badan. 



10 sebab kenapa muslimah aktif perlu pilih TAHAN Instant Sports Hijab | PTT Outdoor memahami keperluan wanita yang gemarkan aktiviti lasak. Oleh sebab itu mereka telah mencipta sesuatu untuk memenuhi keperluan wanita iaitu tudung sukan dengan menjenamakannya sebagai TAHAN Instant Sports Hijab

Didatangkan dengan kain lembut, lebih sejuk dan breathable. Bila pakai memang rasa selesa. Jenis kainnya pula adalah terdiri daripada 90% Polyster + 10% Spandex. Perkara yang paling dititik beratkan adalah ia labuh serta menutup aurat.

Labuh menutup dada


Mengikut pengalaman Fiza sendiri, kalau nak dikatakan Fiza suka buat aktiviti lasak tu,  memang tak de lah. Tapi kalau setakat berjongging, lari-lari anak kat treadmill dan exercise kat mesin Elliptical itu memang selalu. 

Boleh dikatakan kalau pakai tudung biasa untuk bersukan memang serabut sikit tambah pula time berpeluh. Tapi bila pakai Tahan Sports Hijab, memang okay sebab kainnya yang cepat kering bila kita berpeluh serta terletak walaupun kita bergerak-gerak waktu bersenam.


Saiz ukuran TAHAN Instant Sports Hijab


Pembelian boleh dibuat di website www.pttoutdoor.com/


Antara 10 sebab kenapa muslimah aktif perlu pilih TAHAN Instant Sports Hijab adalah ianya:

✅Cepat kering apabila berpeluh
✅Mudah dipakai, hanya sarung sahaja dan tanpa perlu memakai sebarang pin
✅Tidak berbau bila peluh kering
✅Bebas kedut, tidak perlu iron
✅Sesuai untuk aktiviti luar
✅Tidak bergerak semasa bersenam, elok terletak
✅Harga berpatutan
✅Stretchable
✅Kain sejuk dan selesa
✅Didatangkan dengan 3 warna pilihan Active Green, Cool Blue dan Grey.


Cool Blue


Active Green


Grey


Kalau zaman kadet dulu ada tudung macam nie, mesti Fiza dah lama buat koleksi untuk pakai bila adanya aktiviti masuk hutan, khemah tahunan dan compass matching. Tapi sekarang pun boleh je nak buat koleksi. Nak keluar rumah pun sarung je tudung nie.


First bestselling model
Tahan™ Instant Hijab




Korang yang minat dengan aktiviti lasak seperti mendaki, berjongging dan jungle trekking memang Fiza syorkan untuk dapatkan Sports Hijab Malaysia TAHAN Instant Sports Hijab.
Istimewa buat pembaca fizaizawa.com, korang boleh gunakan Promo code FIZA untuk potongan diskaun 10%.

Pembelian boleh dibuat di https://www.pttoutdoor.com/shop/tahan-instant-sports-hijab/

Untuk maklumat dan info lanjut, layari:

Post a comment

2 Comments

  1. Nampak selesa fiza pakai tudung tu.

    ReplyDelete
  2. Bagus sangat ni.. Sesuai la nak buat aktiviti luar.. Nak kene ada satu ni

    ReplyDelete