Cara-cara pembelian Tudung Aidijuma

Assalamualaikum.. Fiza cuba untuk membantu mereka yang tertanya-tanya macam mana nak buat pembelian secara online untuk Tudung Bawal Aidijuma. 

Memandangkan banyak komen Fiza baca di FB, semoga aturan tutorial yang Fiza sediakan nie dapat membantu korang semua. Nak komen kt FB mcm panjang jer.. boleh baca nie..

Contoh yang Fiza sempat print screen

_____________________________________________________________________________
1.  Pergi ke website aidijuma.. http://www.aidijuma.com/

2.  Pastikan korang sudah mendaftar sebagai ahli.. nak daftar tak susah pun.. klik jer register kat website tu.. In Syaa Allah kalau berkelapangan, Fiza akan buat tatacara mendaftar pula.

3. Pilih tudung yang menjadi pilihan hati dan klik Add to Cart. Contoh seperti gambar di bawah.


4.  Akan keluar kotak hijau nie bila dah berjaya. Klik shopping cart jika habis memilih. Contoh seperti gambar di bawah.

_____________________________________________________________________


5.    Semak tudung yang korang nak beli dan klik butang Checkout.

_____________________________________________________________________



6.  Ikut langkah demi langkah yang untuk mengisi alamat bayaran, alamat penghantaran dengan klik butang ContinueContoh seperti gambar di bawah.
_____________________________________________________________________


7.     Pastikan Terms & Condition ditanda semak, seterusnya Continue untuk proses Confirm OrderContoh seperti gambar di bawah.


_____________________________________________________________________________
Proses Pembayaran Online

Selepas Confirm Order dibuat, korang akan dapat pilihan pembayaran. Contoh seperti gambar di bawah.

Emel daripada pihak Aidijuma akan menyusul selepas itu. Contoh seperti gambar di bawah.



Bila pembayaran sudah selesai, pihak AJ akan hantar emel yang tempahan sedang diproses. Contoh seperti gambar di bawah.



Maka selesai sudah pembelian, hanya tunggu je track no yang akan dikeluarkan oleh AJ team di FB Aidijuma Online Store.

Tak susah kan.. tak perlu nak beratur panjang kat CS semata-mata nak dapat satu tudung... Selamat bershopping tudung... >_<

Post a comment

7 Comments

  1. Gud nnt blh try usha2 website

    ReplyDelete
  2. sekarang kat office sy tudung AJ memang tengah panasss...hehe

    ReplyDelete
  3. kena jadi ahli dulu lah ya ...

    ReplyDelete
  4. skrg dh ada butik AJ.. serbu je raya ni. hehe
    senang juga tuto ni

    jemput join GA kad raya nina :)

    ReplyDelete
  5. Kalau bank in duit,mcm mane nak hantar bukti pembayaran ?

    ReplyDelete
  6. Klau x dpt no tracking mcm mana bleh bantu saya tak bru first time ni

    ReplyDelete