Mee Hailam tawar jimat garam

Assalamualaikum... semalam lepas balik kerja, bagitahu kat Mr. Hubby hari nie penat.. so ade la peluang untuk skip masak.. hehe.. tanpa niat okey sbb memang penat pun.. Kami pun ambil keputusan untuk makan kat kedai dulu sebelum balik.

Fiza order mee hailam.. rupa memang sangat sedap.. so ambil la gambar dulu kan... bila masuk mulut.. huhu.. rasa macam nak nangis... takde rase.. kedai makan nampak grand tapi seriusly hampeh.

Mee Hailam tanpa rasa

Mr. hubby order nasi goreng USA.. pun sama juga... sebab tu kami lagi suka makan masakan kat rumah jer.. tapi sebabkan malas semalam.. nie la akibatnya...

Harga tak yah cakap la.. sedih... huk huk... dua kali kami terkena... okey lepas nie memang kedai makan tu kami blacklist jer..  sebelum sampai umah pegi drive thru MCD.. order Mc Chicken dan air ribena.. hepi rasenye.. lagi sedap dari mee hailam tu... -__-

p/s: Korang mst ada pengalaman macam nie jugak kan.. sampai bila2 pun kita tak kan singgah kedai tu lagi... betui tak?

Post a comment

27 Comments

  1. alahaii..nani pun kalau dah terkena gini tak masuk dah lepas tu :)

    ReplyDelete
  2. indah khabar dari rupa kan fiza,kekadang sakit hati jugak bila tengok kedai gah bak hang,tapi makanan failed..sabo jelah..

    ReplyDelete
  3. Hehe mmg pun...tp klu husband saya mmg confirm dia akan mintak garam kot hehe :p

    ReplyDelete
  4. prnh jgk terkena mcm ni..
    nmpk sdap tp rase hmpeh..
    sedih la..
    ngape ade peniaga yg mcm ni ek..
    msti fikir nk untung je..

    ReplyDelete
  5. Belum ada pengalaman macam ni lagi. Alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  6. eh.mmg nmpk sedap. tapi tipu ek?

    ReplyDelete
  7. kalau tengok gambar tu memang tak sangka!pernah la terkena sekali, dahlah kebuluran masing-masing sebab jalan jauh.sabar jelah..

    ReplyDelete
  8. Pernah juga terkena... Satu hari zumal teringin nak makan nasi goreng lakna *ala thai gitu* kedai yang selalu pergi tu tutup zumal pun cuba kedai lain. Zumal beli bungkus, balik rumah tengok apasal kuahnya hitam legam *biasanya kuah putih dan pekat* harap kedai je besar dan hebat tapi lakna yang zumal order tu hanya rasa kicap jew :(

    ReplyDelete
  9. memang tak r nak singgah. Bagi warga kl.. kedai sawasde seberang mrr2 depan tesco ampang...jangan g. Sikit, xsedap, mahal.

    ReplyDelete
  10. Tu la kan fiza.. Masak sendiri lg puas hati walaupun simple.. Tp sekali sekala nak jgk mkn luar kan

    ReplyDelete
  11. mamak tu kurang deria rasa kot. hihi. sabar je la ye.

    ReplyDelete
  12. byk kali kena macam ni...tp lepas sekali kena..mmg tak nak pergi lg kedai tu...

    ReplyDelete
  13. Namapak macam bestkan Fiza...ni yang dikatakan don't judge the book by its cover..kat dalam hampeh ya..he..he

    ReplyDelete
  14. mmg pernah kena tapi mkn jer sbb dah order n kena byr ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  15. Pernah terkena fiza, tak akan singgah lagi kedai tu..

    ReplyDelete
  16. terima kasih sudi singgah ke blog saya haritu, saya dah follow balik

    ReplyDelete
  17. Dlm hidup kita ni, msti kita akk terkena mcm tu. Kdng tu blik umh kna msak balik sbb x puas hati mkn xsdap..

    ReplyDelete
  18. Kalau ana jd kak fiza, ana mintak garam pastu ana gaul sendiri. Seriously kebanyakan restoran kat tempat grand2 selalu camtu. Masakan dia, tawar abadi. Pastu mmg blacklist ah kedai tu.

    ReplyDelete
  19. Pernah juga camni... lepas tu memang x pegi dah kedai makan tu... :)

    ReplyDelete
  20. pernah jugak terkena cmni.. tapi sekali tue jer la akak p kedai tue.. =D

    ReplyDelete
  21. kena cam tu mmg blacklist ler
    kalau xtau masak jgn buka kedai kan? hahaha (kejam)

    ReplyDelete
  22. huhu ada byk kali terkena...menu nmpk sedap..tapi bila rs je terus hilang selera makan..:(

    ReplyDelete
  23. sebab ini lah kot suami naniey suka makan yang masak kat rumah je..akeke

    ReplyDelete
  24. kalau aku, terus tak nak makan.,..

    ReplyDelete
  25. nk kt selalu x jg tp slps terkena tu trs cop x nk g lg kedai tu

    ReplyDelete
  26. seriously ? fuhh.. zara xpena kena lg mcm ni.. tp kalo dah tkena confirm blacklist jugak, next tym xnk pegiii daa..

    ReplyDelete
  27. Kak Lya pon pernah terkena camni Fiza..laparrr jer dapatt ..

    ReplyDelete