Find us on Facebook

Pengalaman menginap di Sabai Sabai Resort, Waeng District, Narathiwat

Assalamualaikum. Rasa seronok raya tahun nie sebab dapat beraya di Thailand. Kenapa raya kat sana? Korang boleh la baca entry sebelum nie, pengalaman beraya di Yala dan Narathiwat

Kami berada di sana selama 3 hari. Untuk keselesaan kami ambil penginapan di sana. Sebab kami ramai, nak tidur rumah saudara mara di sana risau menyusahkan. 


Pengalaman menginap di Sabai Sabai Resort, Waeng District, Narathiwat | Sambil-sambil beraya, kita jalan-jalan kat Selatan Thai. Nak masuk bukan senang, macam-macam prosedur nak kena buat, nak-nak pula bila masuk dengan kenderaan sendiri. 

Kami menginap di Sabai Sabai Resort yang terletak di Waeng District, Narathiwat. Sepupu yang booking tempat nie. Lebih kurang macam homestay tapi bilik-bilik. Check in time tu dah malam, siang tadi kami beraya pergi beraya dulu.

Suasana resort waktu malam

Ruang parkir

Harga penginapan untuk sehari kat sini hanya 500Thai Baht, lebih kurang RM65. Murah kan. Kalau kat Malaysia mana ada tempat penginapan harga begini melainkan motel. 3 hari baru RM200. Kami satu family termasuk MIL dan adik ipar ambil 3 bilik. Dorang semua puas hati dengan dengan bilik nie.  

Katil saiz Queen

Bilik agak luas

Tandas

Water Heater

ruang meja dan ampaian

televisyen

peti sejuk

Mineral water

Ruangan santai

Jom selpie

Tuala lipat pun boleh buat bergambar

Waktu di Thailand lewat sejam daripada Malaysia. 6.30 pagi kalau korang bangun, sini dah cerah, sama dengan 7.30 pagi waktu Malaysia. Jadinya waktu solat pun berubah yer, walaupun sebelah-sebelah sempadan je.

Signboard resort Sabai sabai 

Suasana tenang

Ruang menungguAnak-anak kacukan siam nie

Mak dia melayu.. haha

Puas hati dapat stay sini. Boleh la kalau korang yang nak jalan-jalan Selatan Thai nak menginap di sini. Fasiliti semua lengkap. Air cond semua ada, cuma akses nak ke kawasan bandar je jauh sikit. Tapi kami okay je, sebelum check in siap2 bawa makanan, tak perlu nak keluar. 

Lepas nie Fiza nak bawa korang jalan-jalan tepi pantai. Stay tuned.

Wassalam. 

Post a Comment

1 Comments