Makan malam di Restoran Super Kitchen, Kuantan

Assalamualaikum.. Morning sume.. pagi nie ambil masa update blog sikit sebelum mood malas melanda. Sambungan kisah dua minggu lepas di Kuantan, lepas kenduri kami sekeluarga kecil GSC singgah untuk minum malam di Restoran Super Kitchen kebetulan berdekatan dengan homestay.

sekali pandang macam lambang Master Chef pulak kan..

Pertama kali menjejakkan kaki masuk restoran nie, Fiza terpegun dengan hiasan dan peralatan yang disediakan. Menu utama stimbot.

Hiasan dinding yang sangat kontemporari.

Meja berlaci. Siap sedia dengan mangkuk kecil pinggan, sudu, tisu.

Meja bersama dapur elektrik. Khas untuk stimboat.

Kaunter pembayaran dan dapur western food

Ruang yang luas. Sesuai kalau nak buat makan-makan besar.

Oke masa untuk order makanan. Oleh sebab kami baru sahaja makan kenduri. Kami tak ambil menu stimbot tu. Niat pun nak minum jer..

Thaqif nak order ape yer..

Kak Liza, semua menu nampak sedap.. hehe


Muka still lapar En. Samsul nie..

Kapt Salim dah macam study menu nampaknye.

Kata nak minum je tadi kan.. 

Eh.. Tuan rumah sembang ape tu.
Kredit gambar kepada Nadia tapi gambar dia pula xde..

Nie menu Kak Liza, mee udang. 

Menu nie dorang pilihkan untuk Fiza, sup ekor.
Boleh makan dengan Thaqif.

Epal jus

Niat nak minum last2 makan jugak. Memang kenyang sungguh hari tu. Kami tiba di homestay dalam pukul 12 malam. Aktiviti hari esok pun kami dah sempat bincang sebelum bertolak pulang.

Nanti update lagi. 

Wassalam.

Post a comment

4 Comments

  1. sempatlah lagi menjelajah jjcm kat sane ye fiza..

    ReplyDelete
  2. wahhh sup ekor..cm sedap ja :)

    ReplyDelete
  3. alaaa kenapa tak rojer..sy keje klinik betul2 sebelah sk tu..hheheh

    ReplyDelete
  4. wah..meja nya siap ada laci untuk sudu dan magkuk ye..best nih..

    ReplyDelete