Bahah-bahan membuat Jeruk mangga asam boi

Assalamualaikum.. 
pejam celik pejam celik dah 60 hari Fiza bercuti bersalin.. minggu depan dah mula kerja.
sedih pulak nak hantar baby Thaqif kat baby sitter memandangkan dia pun kecik lagi..

tp nak buat mcm mana kan.. kerja pun penting.. nak bantu Dedi tambah pendapatan.. dulu berdua sekarang bertiga.. of course la belanja makin bertambah..

Last week kami balik Kelantan buat cukur jambul Baby Thaqif.. kebetulan musim buah mangga @ pauh.. ape lagi menjeruk la bila balik Rawang..

Mangga Epal 

Proses menjeruk bermula.. tak susah pun nak buat..

Bahan-bahan:

Mangga
Asam Boi
Cili kecil
Gula 

Buat petang, simpan dalam peti ais, malam dah boleh makan..

memang cepat dan sedap. tak perlu tambah air sbb air akan keluar dari buah mangga dan gula. Sape yang ada mangga jom buat.. mmg senang.

Wassalam.

Post a comment

4 Comments

  1. nyam nyam nyam mantap mba pengen dong hehehe seger kayanya makan manisan mangga :G

    ReplyDelete
  2. ushhh kecur tengok. hehe. nak sikit :P

    ReplyDelete
  3. dah habs pantang ya kak fiza... selamat kembali bkerja ya.. :D semoga bby trus sihat.. :)

    ReplyDelete