Kitsui Review Perbezaan antara product Whitenin BB & Vitamin C + Shine

Assalamualaikum. Nak cantik dan nak kekal sihat bukan senang. Kita perlu bijak memilih minuman kesihatan yang mampu membantu memberikan kesihatan kulit dan juga tubuh badan. Bagi Fiza sendiri, untuk kembalikan wajah yang kusam dan kurang bermaya, serta bagi memastikan badan sentiasa sihat, Fiza amalkan minuman kesihatan KITSUI yang antaranya terdiri daripada Whitenin BB & Vitamin C + Shine. Jom baca Kitsui Review yang Fiza sediakan nie.


Kitsui Review Perbezaan antara product Whitenin BB & Vitamin C + Shine | Kalau korang rajin ke farmasi, mesti korang akan terjumpa pelbagai minuman kesihatan KITSUI di situ dan antara yang Fiza ingin kongsikan di sini adalah 2 produk KITSUI yang dapat membantu mencantikkan kulit dan membantu meningkatkan imunisasi badan.


Perbezaan antara product Whitenin BB & Vita C+ Shine :


Whitenin BB
- Khas untuk kulit
- membantu mengurangkan muka berminyak,
- membantu mengecilkan pori
- membantu mencerahkan kulit wajah dan melicinkan kulit wajah.

Vita C+ Shine
- Khas untuk imuniti badan
- Membantu meningkatkan sistem imuniti badan


Kitsui Whitenin BB - Mencerahkan kulit


Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah alahan dengan kolagen. Diformulasikan khas daripada ramuan semula jadi seperti berries, acellora, biji anggur & orange. Dengan saiz pembungkusan sebanyak 15 sachet x 10gm.

Manfaat bahan-bahan yang terkandung dalam Kitsui Whitenin BB
  • Orange powder – Menghasilkan kulit yang berseri
  • Acerola – Membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit
  • Grape Seed – Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
  • Berries – Mencegah kulit berminyak

Kebaikan mengamalkan Kitsui Whitenin BB
  • Membantu menyinarkan & memutihkan seluruh wajah dan badan
  • Membantu mencegah pembentukan bintik hitam & bintik putih
  • Membantu mengawal lebihan minyak berlebihan pada wajah
  • Membantu mengecilkan liang pori pada wajah dan juga pada bahagian hidung
  • Membantu meningkatkan kecerahan kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu

Cara penyediaan :


Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.


Kitsui Vita C+ Shine - Kaya Vitamin C


Sesuai diamalkan oleh mereka yang cepat merasa letih dan mempunyai badan yang sentiasa lemah dan kerap selsema. Dirumus khas dengan gabungan 6 buah buahan yang mengandungi Vitamin C ( 1000mg) semulajadi yang tinggi berserta dengan Vitamin A, Vitamin D, Vitamin B12, Vitamin B2 dan Vitamin B6. - Khas untuk meningkatkan imunisasi badan. Terdiri daripada Ascorbic acid 100mg
Pomegranate 200mg, Kiwi 150mg, Orange 100mg, Nenas 150mg, Mango 150mg dan Lemon 150mg yang menjadikan TOTAL = 1000mg ( Vitamin C )


Manfaat bahan-bahan yang terkandung dalam Kitsui Vita C+ Shine
  • Buah Delima : Nutrisi Vitamin C & D, Baik untuk kesihatan mata, Melindungi kulit dari sinaran UV & UVB
  • Oren : Nutrisi Vitamin C Membantu sistem imuniti badan yang lebih kuat.
  • Buah Kiwi : Nutrisi Vitamin C , A , B , Meningkatkan kecergasan badan.
  • Lemon : Nutrisi Vitamin C & B, Menjaga kesihatan mulut dan gusi
  • Mangga : Nutrisi Vitamin C, A, K
  • Nenas : Nutrisi Vitamin C , E, K , Mencegah kerosakan akibat radikal bebas.
Mereka yang kerap mengalami masalah seperti gusi sentiasa berdarah atau sakit, sakit sendi dan mempunyai masalah penglihatan juga boleh mengamalkan pengambilan Kitsui Vita C+ Shine.



Kebaikan mengamalkan Kitsui Vita C+ Shine
  • Membantu meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat - Memberi kecergasan badan
  • Membantu memberikan kesihatan penglihatan menjadi semakin baik
  • Antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
  • Sesuai untuk seisi keluarga (12 tahun keatas)

Cara penyediaan:


Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Lebih sedap di campurkan dengan air sejuk.

Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.





Testimoni sebenar Kitsui









KITSUI Bebas bahan-bahan berbahaya






Kitsui Whitenin BB

Kitsui Vita C+ Shine


Kitsui Links

Post a Comment

6 Comments

  1. imma big fan of kitsui too. ray punye at the moment generation 3 colla.

    ReplyDelete
  2. I is pun cuba jugak produk ni.. dua² sekali... nasib baik rs dia best.. dpt la consume..

    ReplyDelete
  3. Akk on rasa perlukan Suplemen skrg.. Ukur lg sthn 40 thn ni lain macam rasa badan

    ReplyDelete
  4. Vita C Shine tu mcm best je. Iza pernah try Kitsui tapi belum try yg ni lg.

    ReplyDelete
  5. Rasa mcm teringin pulak nk try kitsui ni..tapi tunggulah kolagen zaza ambil skg hbis dulu..

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing this review, my friend also recommend me to take this two supplements.

    ReplyDelete